DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Manor: Nincs mentségünk 2016-ra

A mezőny legkisebb F1-es istállója elnevezés jövőre már lehet, hogy nem a Manorra fog vonatkozni - új autóval, a Mercedes motorjaival, és a Williams egyes alkatrészeivel a középmezőnyt célozták meg.

A Manor egyelőre még sztenderd sereghajtóként vág neki minden egyes versenyhétvégének, de könnyen lehet, hogy jövőre sokkal komolyan tényezőként fog harcba szállni a Diningtonban székelő istálló. A Mercedes ugyanis a héten jelentette be, hogy jövőre a Lotusnál felszabaduló erőforrásokkal a Manort látja el, pluszban a Williamstől származó váltó-, és felfüggesztéselemeket is megkapják a piros-fehérek. Nem véletlen, hogy a 2010 óta három, Virgin/Marussia/Manor néven is futó alakulat legsikeresebb szezonját várja 2016-tól.



„Egyértelműen előre fogunk lépni, azoknak a plusz másodperceknek köszönhetően, melyeket az aerodinamikával foglalkozó srácok nem találtak meg, ráadásul megbízható erőforrásunk lesz” - idézte az Autosport Graeme Lowdon sportigazgatót. „Nagyon sok dolgunk van még, de az új autó - a karosszéria és a motor - azt jelenti majd, hogy kétségkívül a megfelelő irányba tartunk. El lehet képzelni, hogy ezzel a géppel már egy egész szezonnyi szimulációt teljesítettünk - amit már elég régóta megterveztünk.”

„Most már nincs kifogás, ha úgy tetszik. Manapság könnyű a motorokat hibáztatni, de ezek az idők elmúlnak majd. Jövőre ugyanazzal a motorral, váltóval, és felfüggesztéssel fogunk versenyezni, mint a Williams, így a mérce előttünk van. Aerodinamikai szempontból sokkal fejlettebbek nálunk, de mindenképp hatalmas előrelépés lesz majd” - tette hozzá a brit.

Ami azt illeti, a Renault egyelőre csak egy szándéknyilatkozatot írt alá a Lotus megvásárlásáról, így a Manornak és a Mercedesnek egy darabig még várnia kell a tranzakció lebonyolításával. „Ez volt az egyik legrosszabbul őrzött titok manapság” - mondta Lowdon. „De a Mercedes nem akart meggondolatlan kijelentéseket tenni, amíg nem tisztázódott minden a Lotus körül. Mivel ez megtörtént, megköthettük a szerződést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: