DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

"Rosbergből hiányzik az agresszivitás"

Érdekes, hogy ezt egy olyan pilóta mondja, aki mellett annak idején szintén világbajnokságokat nyertek, de képességeiből nem futotta többre néhány F1-es futamgyőzelemnél...

David Coulthardról van szó, aki mellett Mika Hakkinen 1998-ban és 1999-ben is bajnok lett, ő maga azonban csak 13 diadalt tudott összehozni 15 szezonra nyúló karrierje során. A skót expilóta manapság a BBC-nek ír és közvetít, legutóbbi nyilatkozatában pedig azt feszegette, hogy Lewis Hamilton miért tudott felülemelkedni Nico Rosbergen ebben a szezonban.



„Hamilton igazi gépként aratta a győzelmeket idén” - mondta Coulthard. „Nico Rosberg is tehetséges pilóta, és Hamilton nélkül már világbajnok lenne. De számomra az F1 nem csak erről szól. Szembe kell szállni a legjobbakkal, és meg kell próbálnod legyőzni őket - és aztán bajnoknak lenni. Rosberg (Japánban) lassan jött el a rajttól, de még mindig volt esélye maga mögé szorítani Hamiltont a kettes kanyarban - ez viszont nem sikerült neki.”

„Leszaladt a pályáról, mivel Hamilton nem adott neki helyet, ez pedig teljesen helyénvaló volt. Ha Rosberg azért csúszott volna le az ívről, mert későn fékezett, hogy maga mögött tartsa Hamiltont, az megmutatta volna az agresszivitását és a szándékát.”

Coulthardot lenyűgözte Rosberg Bottas elleni előzése a futam későbbi szakaszában, de úgy véli, hogy a német azért nem akar hasonlót megpróbálni Hamilton ellen, mert fél, hogy megismétlődik a tavalyi, spái ütközés. „Lewis felkészült arra, hogy a megmozdulásainak mik a következményei, Nico viszont ezt nem tudja megtenni vele szemben, ahogyan Bottasszal is megtette Japánban. Tud pole-okat, győzelmeket szerezni, és előzni is. De ezt mindenki ellen meg kellene csinálnia, a lámpák kialvásától a leintésig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: