DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Ferrari már 2016-ra összpontosít?

Erre utalnak Kimi Raikkönen szavai, aki úgy fogalmazott, „csak korlátozott dolgokhoz nyúlhatunk az év ezen szakaszában.” Fontos visszajelzés lesz az F1-es csapat számára, ha Szocsiban sikerül jól szerepelni.

Szingapúrban, köszönhetően a Mercedes megmagyarázhatatlan visszaesésének, a Ferrari szintet lépett, és röpke időre a mezőny legjobb autójává vált. Suzukában aztán minden visszazökkent a megszokott kerékvágásba, Hamilton és Rosberg 1-2-es sikert könyvelt el, Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen pedig a 3-4. helyeken ért célba. Kérdéses, hogy a Ferrari mire lesz képes a hátralevő pár versenyen. Ami a fejlesztést illeti, Raikkönen szavaiból úgy tűnik, hogy a csapat inkább már a 2016-os idénnyel foglalkozik.



„Tudjuk, hol vannak a gyengeségeink, de csak korlátozott dolgokhoz nyúlhatunk az év ezen szakaszában” – fogalmazott Raikkönen, akit az f1hub.net idéz. „Ami biztos, hogy folytatjuk a javulást, jövőre pedig jobb formában leszünk. A második legjobbak vagyunk. Előre lépdelünk, a helyes úton járunk, és folytatnunk kell a fejlődést.”

A következő helyszínt, Szocsit nem tartja ideálisnak a Ferrari számára, a pályát a Brit Nagydíj otthonához hasonlítja. „Nem hiszem, hogy ez az a hely, ami a legjobb számunkra pillanatnyilag, de hasonló Silverstone-hoz. Meglehetősen versenyképesek voltunk, boldogak a végén. A vonalvezetéstől függően némely pálya trükkösebb. Nem lesz a kedvencünk, de megmutatja, hogy a jó úton járunk” – folytatta a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: