DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Még erősebb Ferrarira számít a Mercedes

Toto Wolffban már tudatosult, hogy hamarosan vége a szép időknek a csapata számára, már ami a Mercedes domináns teljesítményét illeti, hiszen a Ferrari által rájuk gyakorolt nyomás egyre csak nő.

Bár a tavalyi és az idei szezon az erőviszonyok tekintetében hasonló képet fest az élen, a Mercedesnél mégis azt érzik, hogy lassan, de biztosan csökken az az egyeduralkodó szerepük, amit a turbókorszak kezdetén vívtak ki maguknak. Noha Lewis Hamilton és Nico Rosberg idén is meggyőzően szállítják a kettős győzelmeket, és a Ferrari eddig ugyanúgy csak háromszor tudta legyőzni őket, mint tavaly a Red Bull, idén mégis nagyobb fenyegetettséget érez a német márka.

Sebastian Vettel 2015-ös győzelmei egyikét sem a Mercedesek balszerencséje révén örökölte meg, a maranellóiak pedig maradék motorfejlesztési zsetonjaik felhasználását is tervezik még Austin környékére, ami elég ahhoz, hogy aggodalomra késztesse a Mercedes ügyvezetőjét.

Dppi_00115005_585



„A Ferrari nagy ugrásokkal tör felfelé. Lenyűgöző, hogy micsoda fejlesztési sebességgel teszik ezt, és emiatt újabb nagy lépést várunk tőlük 2016-ra is” - nyilatkozta Wolff a Sport Bildnek. „Bármit is tartogat a jövő, az egészen biztos, hogy a 2014-es szezonunk nem fog megismétlődni.”

Wolff szerint a Ferrari felemelkedésében Vettel érkezésének is érezhető szerepe van, aki új lendületet vitt az olaszokhoz - és ha már nem is csak az istállón belül, hanem azon kívül is ezt mondják, akkor tényleg lehet benne valami.

„Mindenképpen nagy hatást gyakorolt a csapatra, képes motiválni az embereket, emellett pedig kiváló rálátása van a technikai dolgokra. Na és az sem mellékes, hogy nagyon jól tudja, hogyan kell versenyeket nyerni” - fogalmazott a Mercedes első ember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: