DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kanossza: Levélben kér bocsánatot Arrivabene az FIA-tól

A Ferrari a Szingapúri Nagydíj eredményhirdetésén követett el arcátlan szabálysértést. Azzal a feltétellel nem büntették meg őket, hogy hivatalos úton megfogadják, többé ilyen nem fordul elő.

A Szingapúri Nagydíj napján, nem sokkal azután, hogy Sebastian Vettel kiváló győzelmet szerzett, az FIA közleménye borzolta a kedélyeket: a stewardok vizsgálják a Ferrari csapatát, miután a parc fermében megsértették a nemzetközi sportkódex egyik semmitmondó pontját, amely az eredményhirdetés során tanúsított magatartásra vonatkozik.



A körülmények az előző versenyre, az Olasz Nagydíjra emlékeztettek, ahol szabálytalan guminyomás miatt felmerült Lewis Hamilton kizárása is. Hamarosan kiderült, hogy egészen más történt: a Ferrari csapattagjai áttörtek néhány kordont, valamint betolakodtak a fotósok számára kijelölt területre – akik ezt nagyon rossz néven vették, volt, aki huligánokhoz hasonlította a ferrarisokat –, hogy közelebb kerüljenek a dobogóhoz.

A Ferrarit nem büntették meg, azzal a feltétellel, hogy hivatalos úton bocsánatot kérnek. A motorsport.com értesülései szerint Maurizio Arrivabene csapatfőnök megbánó levelet írt az FIA-nak, melyben kifejezte sajnálatát, és még azt is megígérte, hogy az eset nem ismétlődik meg a jövőben.

Úgy tűnik, ezzel az ügy végleg lezárult, az FIA szóvivője ugyanis így nyilatkozott az említett oldalnak: „Bocsánatkérést kaptunk Mauriziótól, és amennyire én tudom, ez a kérdés végét jelenti.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: