DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Renault a Mercedes segítségére szorul?

Van, aki még most is úgy gondolja, hogy a Red Bullnak és a Renault-nak lehet közös jövője az F1-ben – a sikerekhez pedig nem várt helyről érkezhet segítség a franciáknak. A Ferrari állítólag kapott.

Kevés dolog tartja jelenleg akkora izgalomban a Formula-1 világát, mint hogy mit hoz a 2010 és 2013 között kétszer négy világbajnoki címet szerző Red Bull Racing számára a jövő, miután a Milton Keynes-iek továbbra is motorszállító nélkül várják 2016-ot, s állítják, hogy végleg elhagyják a Formula-1-et, ha nem oldódik meg a helyzet.

Már a sportág mindenható ura, Bernie Ecclestone is elismerte, hogy fennáll a veszélye, hogy Mateschitz beváltja fenyegetését: „Valószínűleg már elege lett az egészből. Mindent megteszek, hogy biztosítsam a Red Bull maradását, de ehhez gyorsan össze kell állnia a dolgoknak. Amikor azt mondja, hogy kilép, ha nem változnak a dolgok, azt komolyan is gondolja.”

suzuka_eso_rb



„Egyértelmű, hogy a legjobb motorokat akarja, hogy versenyképesek legyenek, a Mercedes és a Ferrari viszont nem akarja ezt megadni, mert félnek a következményektől. Nem ideális a helyzet, de Mateschitznek türelmesnek kell lennie. Az mindenesetre egyértelmű, hogy nem akarjuk, hogy elmenjenek” – mondta Ecclestone.

A kérdésben szintén megszólalt a Force India második embere, Bob Fernley is, aki szerint a Red Bullnak még most is a Renault-nál kellene keresnie a megoldást – s nem mellesleg arra is utalt, hogy a Mercedes korábban a Ferrarinak segített a felzárkózásban. „Úgy gondolom, hogy mind a Renault, mind a Red Bull követett el hibákat, szóval le kellene ülniük, és megpróbálni működésre bírni a dolgokat” – mondta a brit szakember az F1i-nek, majd így folytatta:

„A Renault erőforrásában megvan annak lehetősége, hogy sokkal jobbá váljon, ahogy az a Ferrari esetében is történt. Talán nekik is egy kis segítség kellene a Mercedestől, ahogy a Ferrari kapott, és már ott is lehetnének.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: