DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Hamilton: Elveszítettem az önbizalmamat

A kétszeres világbajnok úgy véli, F1-es csapata még mindig nem találta meg a szingapúri szenvedés okát, ami aggodalommal tölti el a hétvégi Japán Nagydíj előtt.

Lewis Hamiltonnak igencsak szokatlan lehet jelenlegi helyzete, hiszen az elmúlt majd’ két évben egyszer sem fordult elő, hogy úgy hajtson egy versenyhétvégén, hogy normál körülmények között semmi esélye sincs a győzelemre. Szingapúrban viszont ez történt, és mivel a városállam futamát egy héten belül követi a Japán Nagydíj, a kétszeres világbajnok kétségek között őrlődik, hogy csapata nem fogja megtalálni a szenvedés okait.

A brit amiatt is aggódhat, hogy ha a formahanyatlás tartós marad, akkor a győzelmekért harcba szálló Sebastian Vettel is világbajnoki tényezővé válhat, lévén csak 49 ponttal van lemaradva, ami ugyebár kevesebb, mint két futamgyőzelem. És ha legalább még egyszer beüt a krach, mint Szingapúrban… Hamilton szerint aggasztó, hogy nem kapott válaszokat az ott történtekre. „Egyáltalán nem vagyok magabiztos, hiszen a mérnökeim semmilyen információt nem nyújtottak arról, hogy miért szenvedünk” - nyilatkozta a brit az Independentnek.



„Az autó egyensúlya rendben volt, viszont nem tapadt eléggé. Még mindig nem tudjuk, hogy miért, és már nincs is sok idő hátra a következő versenyig. Csodálkoznék, hogy ha az lenne a helyzet, hogy nem a mi autónk lett lassabb, hanem a többiek javítottak az autóikon” - mondta Hamilton, aki hozzátette, hogy amíg találkozik mérnökeivel Suzukában, folyamatos e-mail kapcsolatban lesz velük.

„A versenytempóm remek volt, és csak azért maradtam le Kimi Raikkönentől, mert szorosan a másik mögött haladva könnyű tönkretenni a gumikat és túlhevíteni az autót. Képes voltam megnyomni az etapok végét a lágy Pirelliken, a tempóm pedig hasonló volt az élen állókéhoz, akik szuperlágy abroncsokat használtak, ezért azt gondoltam, hogy jó pozícióban vagyok. Mielőtt az autó veszíteni kezdett volna a hajtásából, éreztem, hogy legalább két pilótát is átugorhatok majd a bokszkiállások során. Sőt, még arra is gondoltam, hogy nyerhetek majd.”

„Azért mentünk oda, hogy elvégezzem a munkámat, de nem nyerhetsz meg mindent. Sz*r ügy. Nagyon elégedett vagyok azokkal a sikerekkel, amelyeket szereztünk, és elégedett vagyok azzal a munkával, amit csináltam. Az időmérőn megelőztem a csapattársamat, és a versenyen előtte haladtam, amíg az autó le nem lassult. Régóta történt már ilyen, és nem veszítettem túl sok pontot. Amondó vagyok, hogy a pohár félig tele van, hiszen sokkal rosszabb is lehetett volna” - tette hozzá a világbajnoki pontverseny éllovasa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: