DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Schumacher rekordjai elérhetetlenek

Sebastian Vettel elképzelhetetlennek tartja, hogy valaha is megdöntse Michael Schumacher rekordjait – a német szerint a hétszeres világbajnok hihetetlen csúcsokat állított fel az F1 történetében.

Vettel a Szingapúri Nagydíjon utolérte Ayrton Sennát a legtöbb győzelemmel rendelkezők ranglistáján, így a Ferrari versenyzője most már Alain Prost után eredhet, akinek 51 elsőség szerepel a neve mellett. Az élen Michael Schumacher áll – ő 91 alkalommal állhatott fel a dobogó csúcsára –, azonban Vettel szerint esélye sincs arra, hogy honfitársát beérje. „Én lennék a világ legszerencsésebb embere, ha annyi győzelmem lehetne, mint Michaelnek.”

 Vettel, Schumacher



„Azt hiszem, Prost elérhető távolságban lehet. 28 éves vagyok, szóval már nem én vagyok a legfiatalabb, főleg úgy, hogy a gyerekek ma 17 évesen kezdenek versenyezni. Többé-kevésbé mindig versenyképes autóm és csapatom volt, szóval, ha ez így halad tovább, akkor nagyon szerencsésnek mondhatom magam.”

„De Schumacher rekordját elérni egyszerűen képtelenség – a győzelmek, a pole pozíciók, a leggyorsabb körök száma… Úgy gondolom, ezek nagyon messze vannak. Szóval, ha a szingapúri pálya 23 kanyarját vesszük, akkor azt látjuk, hogy én az első kanyarban vagyok, Michael pedig már a huszonharmadikban. De nem igazán figyelem ezt, jól érzem magam. Szerencsés vagyok, ahogy a dolgok alakultak számomra.”

 Vettel, Schumacher

Vettel a szingapúri győzelmét követően elmondhatja, hogy Schumacherhez hasonlóan ferraris debütáló évében (eddig) háromszor állhatott a dobogó legfelső fokára. Amikor újságírók szembesítették ezzel, a német tiltakozott az összehasonlítás ellen: „Nem hiszem, hogy ebben párhuzamot kellene vonnunk. Igazság szerint az ő autója 1996-ban sokkal rosszabb volt, mint a miénk ebben a szezonban – ez megint azt mutatja, hogy mennyire nagyszerű versenyző volt.”

A Ferrari pilótája mindazonáltal bízik benne, hogy még nagyon sok szép eredményt érhet el az olaszokkal: „Lehetetlen megjósolni a jövőt. Úgy gondolom, jó úton haladunk a csapattal és Kimivel, szóval van még néhány évünk, hogy kiélvezzük ezt az egészet. A statisztikákat el tudod felejteni, mert a legfontosabb, hogy pusztán szórakozzunk az életben – és mindezért még fizetnek is, ami igazán remek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: