DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Massa: Nem értem, Hülkenberg mit csinált

A brazil pilóta előbb ütközött a német pilótával, majd váltóhiba miatt adta fel az F1-es Szingapúri Nagydíjat, és nem igazán érti hogy Hülkenberg mire készült, amikor belé kanyarodott.

A körülményekhez képest sokkal jobb versenye is lehetett volna a grove-iaknak, hiszen Valtteri Bottas ötödikként végzett egy olyan pályán, amely elvileg nem feküdt a csapatnak - Felipe Massa pedig erős pontszerző helyen hajtott, amikor Nico Hülkenberg belecsattant a bokszkiállása után. Massa később egy újabb gumicsere következtében hátraesett, végül pedig váltóhiba miatt kellett feladnia a versenyt.



„Először a 13-as kanyarból kifelé történt, hiszen amikor az egyes és kettes után a harmadik fokozatba kapcsoltam, egyszer csak üresbe tette magát a váltó” - nyilatkozta Massa a Sky Sportsnak. „Akkor azt hittem, talán valamit félrenyomtam a kormányon, de biztos vagyok benne, hogy nem így történt. Egy-két körig aztán minden rendben ment, majd folyamatosan rosszalkodott, így pedig nem tudtam folytatni.”

A brazil pilóta elmondta, mi történt a safety cart pályára hívó ütközésnél. „Ahogyan kijöttem a bokszból, a belső íven akartam fékezni, ő pedig a külsőn, de úgy fordult belém, mintha nem is lettem volna ott. Ha a jobb oldalon maradt volna, helyet hagyva nekem, akkor meg tudott volna előzni, mert a következő kanyarban már a belső ív lett volna az övé. Nem értem, miért kanyarodott belém, de ez az ő hibája volt” - mondta a brazil.

Csapattársa, Valtteri Bottas kimaradt a zűrből, és értékes ötödik helyet szerzett csapatának. „Sajnálatos, ami Felipével történt, ami miatt pontokat vesztettünk, de ötödikként végezni a szezon végének legnehezebb versenyén nem éppen rossz dolog” - mondta a finn. „A csapatnak sikerült előrelépnie a bokszkiállásokat illetően, a srácok remekül dolgoztak, és így kell folytatnunk a jövőben is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: