DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 26. vasárnap
F1

Red Bull: Pozitív tárgyalások a Ferrarival

Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa megerősítette, pozitív és biztató tárgyalásokat folytatnak a Ferrarival a jövő évi motorbeszállítói partnerséggel kapcsolatban.

Mateschitz elárulta, a Mercedes-motorok jelentették a Red Bull számára a prioritást, azonban a német gyártó nem kíván együttműködni az energiaital-gyárosokkal, így ezt a tervet el kellett vetniük. A Honda nem jelenthet opciót számukra, mivel a japánok szereplése eddig hasonlóan gyengének mutatkozik, mint a Renault-é. A Ferrari azonban megmaradt mint lehetőség, és a tárgyalások (amelyet Helmut Marko, a csapat tanácsadója folytat) „pozitívan és biztatóan zajlanak” a tulajdonos elmondása alapján.

 Dietrich Mateschitz



A 71 éves üzletember úgy nyilatkozott, örülnének, ha az olaszokkal sikerülne megegyezni, ugyanis az idei fejlődésük is rendkívüli volt, így végre jó eredményeket érhetnének el új aggregátjaikkal. „Ahogyan a Ferrari fejlődött a téli teszt óta – amikor még egy szinten voltak velünk –, az megdöbbentő, szinte hihetetlen. De ha a Ferrari most nem tud bajnokságot nyerni Vettellel, akkor erre mi sem leszünk képesek. Ám az ő erőforrásaikkal a második vagy a harmadik sorból rajtolhatnánk és a dobogón végezhetnénk.”

Mateschitz újra megerősítette, hogy a Renault-val biztosan szerződést bontanak az év végén, így mindenképpen meg kell találniuk a tökéletes motorbeszállítót – ha ez nem történik meg, Helmut Marko tanácsadó szerint biztosan kivonulnak az F1-ből. „Meghoztuk a döntést. Ha nem lesz versenyképes motorunk, akkor elhagyjuk a Formula-1-et” – mondta. „Amíg nincs olyan erőforrásod, amellyel versenybe szállhatsz, addig nincs értelme a dolognak.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: