DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Renault-főnök a Red Bullnak: Ne számítsatok ránk

Bár bejelentés nem született, Carlos Ghosn, a Renault elnöke a frankfurti autószalonon egészen egyértelműen célzott arra, hogy 2016-ban már nem lesznek a Red Bull motorpartnere.

Az F1-ben jelenleg az energiaitalos csapat oldalán szereplő francia autómárka első embere számos más cég vezéralakjához hasonlóan megjelent a most induló frankfurti autószalonon, azonban, ahogyan számítani is lehetett rá, továbbra sem hangzott el hivatalos bejelentés a királykategóriás programmal kapcsolatban. A pletykák szerint a Renault már jövőre szakít a Red Bull-lal, és a Lotus oldalán gyári alakulatként tér vissza.



Carlos Ghosn azt viszont világosan kijelentette, cége a különválás körülményeiről tárgyal, és csupán két alternatíva elképzelhető számukra: távozni a Formula-1-ből, vagy saját istállóval folytatni.

„Elemezzük, mit kell tennünk. Amit egyértelműen elmondtunk, az az, hogy ’ne számítsatok ránk motorszállítóként’. Amikor motorszállító vagy, nem említenek meg, ha győzöl, viszont kritizálnak, mikor gondjaid vannak” – beszélt Ghosn az Autocar lapnak arról, amit a Renault már számos alkalommal sérelmezett: a Red Bull négy bajnoki címével kapcsolatban sosem emlegették szerepüket, a csapat szenvedését azonban mindenki erőforrásuknak tulajdonítja.

Hogy a Renault gyári csapatként visszatér-e, azt nagyban befolyásolhatják a költségek – és a támogatás mértéke, amelyről történelmi csapatként Bernie Ecclestone-nal kell megegyezniük. „A jövőnk a részletes elemzés és tárgyalások függvénye. Kilépünk vagy saját csapatot indítunk. Eddig nincs egyértelmű döntés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: