DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Új információk derültek ki Senna temetéséről

A háromszoros F1-es bajnok brazil pilóta koporsóját eredetileg Alain Prost és Jackie Stewart vitte volna legelöl, de Senna ügynöke változtatást kért - derült ki egy új dokumentumfilmből.

A hétvégén kezdik el vetíteni Brazíliában azt a háromrészes dokumentumfilm-sorozatot, amely új, eddig kevésbé ismert történeteket akar megismertetni Ayrton Senna életével kapcsolatban. Az alkotást az az Ernesto Rodrigues rendezte, aki korábban már életrajzi könyvet is írt a sportág egyik legnagyobb alakjáról.



A brazil felfedte, hogy honfitársa temetésén eredetileg legnagyobb riválisát, Alain Prostot, és a háromszoros világbajnok Jackie Stewartot jelölték ki arra, hogy elsőként vigye az Imolában elhunyt pilóta koporsóját, de végül Senna PR-menedzsere, Betise Assumpcao szava döntött, így Gerhard Berger és Emerson Fittipaldi került előre, a fentebb említett két világbajnok pedig hátrébb kísérhette utolsó útjára a brazilok bálványát.

„Ahogyan tudom, Senna temetését nem a családja intézte” - mondta Rodrigues a Motorsport.com-nak. „Az eredeti tervek szerint Prost és Stewart vitte volna Ayrton koporsóját elől. Betise Assumpcao, a PR-ügynöke azonban ellene volt ennek, és azt mondta, hogy ’ők ketten nem álltak hozzá olyan közel.’”

„Jackie és Senna emlékezetes módon tűzött össze egymással az 1990-es Japán Nagydíj után, ahol a brazil összeütközött Prosttal (Stewart azt vetette fel Sennának, hogy mostanában túl sok balesetbe keveredik bele, erre ő megsértődött - a szerk.). Prosttal kapcsolatban voltak olyan hírek, hogy kezdenek közel kerülni egymáshoz, de ez inkább amolyan formális kapcsolat volt, mintsem igazi barátság. Betise szemében azonban csak riválisok voltak a pályán és azon kívül is, és nem akart semmiféle konfrontációt. Ezért változtatott a felálláson, így Emerson és Berger került a helyükre - az első brazil világbajnok, és egy jó barát” - tette hozzá Rodrigues.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: