DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„A tifosi erejével meglepetést okozhatunk!”

Ezt állítja a Ferrari hazai futamán a magát harmadik helyre kvalifikáció Sebastian Vettel. A német versenyző ugyanakkor tudja, hogy nehéz dolguk lesz a Mercedesekkel az F1-es Olasz Nagydíjon.

A pénteki szabadedzések alapján még úgy tűnt, hogy a többi csapathoz hasonlóan a Ferrari is utcahossznyi lemaradással rendelkezik Monzában a Mercedesekhez képest. Ehhez képest a szombati időmérőn Kimi Raikkönen a második, Sebastian Vettel pedig a harmadik rajthelyet szerezte meg, ám ami még ennél is biztatóbb lehet számukra, hogy mindketten három tizeden belülre tudtak kerülni Lewis Hamiltonhoz képest, míg a régebbi motorra visszaváltó Nico Rosberget le is győzték. A finn pilóta már elárulta, hogy őt is meglepte csapata teljesítménye, most pedig német kollégája is hasonlóképp nyilatkozott:

„Nagyon elégedett vagyok – a körömmel nem teljesen, mivel elkövettem egy apró hibát a Lesmo 1-ben, a csapat fantasztikus eredményével viszont igen” – fogalmazott Vettel a maranellói alakulat sajtóközleményében. „Ez remek helyzetbe hoz minket holnapra: kissé meglepő, hogy ilyen közel kerültünk ma a Mercedeshez, de meg kell várnunk, mit hoz a vasárnap.

A négyszeres világbajnok elmondta, milyen különleges érzés számára Ferrari-pilótaként versenyezni az Olasz Nagydíjon, s elmondása szerint a szurkolók szeretete akár még nagyobb eredményekhez is segítheti őket holnap: „Tudjuk, hogy nagyon erősek lesznek a futamon a Mercedesek, és őket kell legyőzni ahhoz, ha nyerni akarunk, de talán a tifositól kapott erővel meglepetést okozhatunk. Most teljesen más élmény számomra itt lenni, mint az előző években: miközben vezetsz, látod az embereket tapsolni és éljenezni, ahogy neked szurkolnak, és ez nagyszerű érzés. A pályán belül és azon kívül is rengeteg a rajongó: számunkra ez a legkülönlegesebb verseny a naptárban!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: