DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: A szezon második fele már csak teszt

A McLaren visszatér a hosszú orrkúphoz Monzában, illetve büntetéseket is begyűjtenek a pilóták a motoregységek cseréje miatt – Fernando Alonso szerint ez az év már csak tesztelésről szól.

Az Olasz Nagydíj helyszínén nem vár a csapat nagy előrelépést, a hosszú egyenesek ugyanis nem fekszenek az MP4-30-as versenygépnek. A McLaren ezért úgy döntött, a Belga Nagydíjhoz hasonlóan ezúttal is inkább vállalja a büntetéseket, és motoregységeket cserél Jenson Button és Fernando Alonso autójában. A wokingiak azt várják, hogy Szingapúrban és a Japán Nagydíjon ennek köszönhetően majd több elem áll rendelkezésükre – ezeken a versenypályákon pedig a magyarországihoz hasonló szereplést várnak.

Fernando Alonso



Alonso úgy nyilatkozott, ezt a helyzetet megbeszélték csapaton belül, és úgy döntöttek, így lesz számukra a legelőnyösebb. A spanyol szerint vesztenivalójuk nincsen, így a szezon további részét arra használják, hogy – akár büntetések árán is, de – próbálgassák az autót. „Jelen pillanatban ez a szituáció áll fenn, de a csapatnak van egy terve, és ezt követjük. Számunkra a szezon hátralévő futamai arra szolgálnak majd, hogy teszteljünk.”

A spanyol pilóta optimizmusa abból is ered, hogy úgy gondolja, a McLaren kasztnija jelenleg az egyik legjobb az F1-es mezőnyben. „Az adatok bizonyítják ezt” – mondta. „Kanyarokban pedig mi vagyunk a másodikak a Red Bull után. Erő tekintetében viszont vannak lemaradásaink, így ezzel kell foglalkoznunk.” A Honda motorsport-igazgatója, Yasuhisa Arai ezzel szemben azonban merész kijelentést tett, szerinte az ő erőforrásuk már most jobb, mint a Renault-é, így a McLaren kasztnijával lehet a gond. „Nem” – reagált Alonso. „Talán túl sok interjút adunk, és mindegyikben van olyan válasz, amely félreérthető.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: