DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari jövőre Verstappent figyeli majd?

Olaszországban már arról szólnak a hírek, hogy ki lehet a Ferrari második versenyzője a 2017-es F1-es szezonban – az első pletykák nem Bottasról vagy Hülkenbergről beszélnek...

Annak ellenére, hogy a Ferrarinál bejelentették Kimi Raikkönen maradását egy újabb szezonra, nem szűnnek a pletykák a Scuderia második autójával kapcsolatban. Olaszországban a szóbeszéd középpontjába ezúttal nem Valtteri Bottas vagy Nico Hülkenberg került, hanem egy olyan név, mely már a jövő évi üléssel kapcsolatban is felmerült, ám akkor még nem vettük (nem vehettük) komolyan. Most viszont ismét felröppent Max Verstappen neve, immár a 2017-es szezonnal kapcsolatban...

A La Gazzetta Dello Sport szellőztette meg az értesülést, miszerint a Ferrarinál jelenleg az elsőszámú helyen van a következő évi átigazolási piacot tekintve Max Verstappen – hogy így van-e, nem tudhatjuk, az mindenesetre nagyon is elképzelhetőnek tűnik, hogy a Scuderia most már tényleg új versenyző után fog nézni.

verstappen_spa_cs



Ráadásul az sem tűnik kizártnak, hogy az olaszok „testközelből” is megismerhetik majd Verstappent. Amennyiben a Renault valóban ismét gyári csapatot indít majd az F1-ben, az jó eséllyel azzal is járhat, hogy a Red Bull és a Toro Rosso felé beszüntetik a motorszállítást. Ebben az esetben a Red Bull és a Mercedes szövetségre léphet egymással, ami már egy ideje formálódni látszik, míg a Toro Rosso ismét a Ferrari partnerévé válhat, ahogy az hosszú éveken át volt.

Noha a 2016-os ülések nagyjából felének a sorsa nem tisztázott, már most a 2017-es átigazolási szezonról szólnak a hírek... Hiába, nem lehet elég korán kezdeni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: