DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Honda 25 lóerővel a Renault előtt járna?

Kezd elszabadulni az optimizmus a McLaren-Honda háza táján, erről tanúskodik a japánok F1-es főnökének legutóbbi nyilatkozata. Jobban lehagyták volna a Renault-t, mint őket a Ferrari?

Eddig is megszokhattuk, hogy a Honda szívesen dobálózik az indokoltnál jóval magabiztosabb nyilatkozatokkal, de a legutóbbival úgy tűnik, hogy túllőttek a célon. Persze nem tudhatjuk, biztosra, lehetséges, hogy igazuk van, de a pályán látott teljesítmény alapján elég nehéz elhinni, hogy valóban félúton lennének a Ferrari és a Renault közt az erőviszonyokat tekintve. Yasuhisa Arai motorsport-igazgató a következőképp vázolta fel az általa feltételezett erőviszonyokat:

„Ami a belső égésű motor teljesítményét illeti, még nem értük el a Ferrari szintjét, de a hátrány már kisebb 30 lóerőnél. A Mercedes 40-50-nel jár előttünk, ellenben körülbelül 25-tel előzzük a Renault-t, azaz a motorunk valamivel a Ferrarié mögött van, de sokkal jobb a Renault-énál. A Mercedes viszont még mindig elég messze van” – összegezte véleményét Arai, aki szerint tehát a dobogó már megvan a Hondának a motorgyártók háziversenyében, most pedig üldözőbe vehetik a nagyokat.

honda_logo_motor



„Bízom benne, hogy a szezon második felében kemény munkával megpróbálhatjuk elkapni az élcsapatokat. Persze ez nehéz lesz, hiszen a megbízhatóságuk és a fogyasztásuk is remek, de szeretnénk olyan közel lenni hozzájuk, amennyire csak lehet” – mondta Arai, aki azt is kiemelte, hogy a problémák nagy része a McLaren forradalmi szűk csomagjára vezethető vissza:

„A csomag nagyon kicsi, mi persze szerettük volna, ha nagyobb lett volna, de jobb ez a kompakt megoldás. Ezért vannak problémáink, a méret miatt” – mondta, mire szinte adta magát a kérdés, hogy jövőre máshogy lesz-e. A válasz gyorsan megérkezett: „Nem. Ez lesz a csomag, és keményen fogunk dolgozni, hogy fejlesszük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: