DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Force India hamar kezdené 2017-es autója tervezését

Két év múlva radikálisan át fognak alakulni az F1-es gépek, ezért a Force India csapatfőnöke azt szeretné, hogy gárdája mihamarabb elkezdhessék a munkálatokat a 2017-es autón.

A nézők megelégedésére szolgáló módosítások 2017-től teljesen át fogják formálni a Forma-1-es autók kinézetét, de eddig csak tervek vannak az asztalon, a Nemzetközi Automobil Szövetség még nem foglalt szabálykönyvbe semmit. Azonban egy modell tervezése és megépítése nem kis folyamat, ezért Vijay Mallya sürgeti kollégáit, hogy minél előbb véglegesítsék a szabályokat, hogy csapata elkezdhesse a munkálatokat.

„2017 egészen más téma lesz, úgy vélem, hogy az autókat teljes egészében újra kell tervezni” - nyilatkozta Mallya a Formula1.com-nak. „Ahhoz, hogy esélyünk legyen, hamar el kell kezdenünk a munkát. A csomagunk abból áll, hogy remek a légkör, jók a pilótáink, és az csapattagok elhivatottsága is a helyén van. Ha az emberek azt mondják, hogy a Force India csomagja jobban teljesít, mint ahogy kellene, azt bóknak veszem.”



Figyelembe véve, hogy a mezőny stabil középcsapata milyen erőforrásokkal éri el eredményeit, Mallya is egyetért a fenti állítással. „Kevesebb, mint 400 fővel dolgozunk, és nem hinném, hogy meg kellene dupláznunk a munkaerőt ahhoz, hogy előrébb lépjünk a rajtrácson. Igaz, hogy minden évben jobbak akarunk lenni, de erre nem a munkaerő növelése a megoldás. Ha valaki azt mondja nekem, hogy 600 fővel elérhető a negyedik hely, azt válaszolnám, hogy nincs igaza, mert ez lehetséges a mi 380 emberünkkel is.”

A Force India Silverstone-ba vitte el B-jelű autóját, amivel az a célja a csapatnak, hogy megszerezze a konstruktőri bajnokság ötödik helyét. Ez nem lesz könnyű, hiszen a Toro Rossóval, a Lotussal és a Sauberrel kell megküzdeniük. „Ki van jelölve a cél a csapat számára, és jó úton haladunk az elérése felé. Nem mondom azt, hogy már most miénk lehet a negyedik hely, de 2016-ra ez valós cél lehet előttünk.”

A Force India jelenleg hatodik helyen áll a bajnokságban, és minden versenyre próbálnak valami újítást vinni, hogy ne csak bizonyos pályákon teljesítsenek jól. „Mindig azt mondogatom a mérnökeimnek, hogy ezt nem engedhetjük meg magunknak. Olyan autóra van szükségünk, amely mindenütt versenyképes, és úgy vélem, ennek sikeresen eleget is tettünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: