DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Egy darabig nem lesz női versenyző az F1-ben

Aki a legközelebb állt hozzá, az is kezdi feladni álmait: Susie Wolff, a Williams tesztpilótája úgy véli, hogy eleget várt már a lehetőségre, és egyre realistább F1-es kilátásait illetően.

A Williams csinos pilótanője év elején volt legközelebb ahhoz, hogy versenyzőként álljon rajthoz, miután Valtteri Bottas hátsérülése miatt kihagyta az Ausztrál Nagydíjat, és kétségessé vált az indulása Malajziában is. A grove-iak azonban váratlan lépésként leigazolták a november óta munkanélküli Adrian Sutilt, hogy ha minden kötél szakad, beugorhasson a finn pilóta helyett.



Susie Wolff továbbra is a Williams protezsáltja maradt, de mivel a csapat valószínűleg megtartja a Valtteri Bottas-Felipe Massa párost 2016-ra is, a 32 éves hölgynek nem sok esélye van arra, hogy valaha is verseny keretében próbálhassa ki magát. „Nem várhatok örökké egy lehetőségre a partvonalon” - nyilatkozta Wolff a CNN-nek. „Nem sok esély van rá, hogy jövőre eljussak a rajtrácsra. A tél várakozással fog telni, mert nem lehet tudni, hogy mi történik majd. Nagyon céltudatos vagyok, de egyúttal realista is. Nehéz lesz, nagyon nehéz.”

Amikor év elején Bottas megsérült, Wolff előtt felcsillant a remény, de végül csalódnia kellett. „Először természetesen a jó barátomra, Valtterire gondoltam, de mint egoista versenyző, az volt a második gondolatom, hogy ’Oké, én is kaphatok egy esélyt?’ Sok mindenről szó esett a médiában, Adrian egyszer sem tesztelte az autót, végül csak üres fecsegés lett az egészből. Amikor bejelentették Adriant, nem esett jól, de még eltökéltebb lettem, hogy jól teljesítsek, amikor beülhetek az autóba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: