DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Danica Patrick: Ezért nem jövök az F1-be

Az F1-gyel már tíz éve folyamatosan szóba hozott versenyző egy hosszabb interjúban elárulta, miért nem akar az autósport csúcsát jelentő száguldó cirkusz részese lenni.

Rengeteg pénzt keres a NASCAR-ban, ő az egyik legnépszerűbb pilóta a tengerentúlon, mi kell még? Persze könnyű lenne ennyivel lezárni az ügyet, de ahogyan ő maga is rávilágított a CNN-nek adott interjújában, ettől azért személyesebb okok miatt nem akar sportágat váltani. Danica Patrickot lépten-nyomon összeboronálták hol egyik, hol másik F1-es csapattal, legutóbb a sportág színpadára jövőre fellépő Haasszal, melynek alapítója, Gene Haas NASCAR-csapatában versenyez 2012 óta.



„Kezdek túl öreggé válni ahhoz, hogy mindig máshol kezdjek új karriert, és nem igazán érzek késztetést arra, hogy mást csináljak, mint amit jelenleg is” - nyilatkozta a 33 éves versenyző. „Itt a családom és a barátaim között vagyok, és nemzetközi közegben versenyzem - úgy vélem, hogy az F1 nem tudná ezt biztosítani számomra. Néhány évig Angliában éltem, és csak a Forma-1-re gondoltam, de hogy őszinte legyek, amikor hazatértem az Államokba, azt gondoltam, hogy itt vagyok jó helyen. Soha nem szabad azt mondani, hogy soha, de jelenleg boldog vagyok azzal, amit csinálok.”

Noha egy IndyCar-győzelem már van a zsebében, 2008-ból, Motegiből, a NASCAR-ban eddig nem muzsikált valami fényesen - Richard Petty, a széria hétszeres bajnoka azt nyilatkozta egyszer róla, hogy csak akkor tudna nyerni „ha mindenki otthon maradna”, és „ha férfi lenne, senki sem ismerné a versenypályák környékén, egyértelmű, hogy azért van ott, ahol, mert nő.” Danica azonban kihangsúlyozta, nem találkozott még szexista megjegyzésekkel karrierje során.

„Nem érzem úgy, hogy a környezetem szexista lenne, tudom, hogy kell beszélni a férfiakkal, hiszen közöttük vagyok már 10 éves korom óta. Megértem a gondolkodásmódjukat, és én is ugyanazt teszem, amit ők. Régebben a nőket be sem engedték a pit lane-re, ma viszont egyre kiegyenlítettebb a helyzet. A férfiak és a nők útja minden munkahelyen keresztezi egymást, itt ugyan nem 50%-50% az arány, de sokkal normálisabbá vált” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: