DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Mercedes: Vegyes érzések a Red Bullt illetően

Nem egyértelmű a Mercedes álláspontja azzal kapcsolatban, hogy szállítanának-e motort a Red Bullnak abban az esetben, ha a Renault ismét gyári csapattal szeretne az F1-ben szerepelni.

Ha úgy alakul, hogy a Renault valóban gyári csapattal szerepel jövőre a királykategóriában, és ezzel együtt szakít a Red Bull-családdal, akkor nagy kérdést jelent, hogy az energiaitalosok melyik motorszállítóval folytatják. A Ferrari egyes értesülések szerint már egy informális ajánlatot is tett a Milton Keynes-ieknek, de a Mercedes is felmerült, s úgy tűnik, hogy a Red Bull inkább velük dolgozna együtt – ami az erőviszonyokat tekintve teljesen érthető.

ricciardo_silv



Bár a Mercedes és a Red Bull közti korábbi ellentét miatt nehezen tűnik elképzelhetőnek, hogy a jövőben együttműködjenek egymással, Toto Wolff elmondása szerint a csillagosok számára is előnyös lehetne egy ilyen partneri viszony. A Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva az osztrák csapatvezető csütörtökön kifejtette véleményét ezzel kapcsolatban:

„A Red Bull és a Renault szerződésben állnak egymással, és ebbe nem akarunk beavatkozni. Azonban ha én lennék a Mercedes-Benz motorsport-igazgatója, azt mondanám, hogy ez egy vonzó ajánlat, mivel így egy a fiatalok számára vonzó és egy győztes márka lépne szövetségre egymással. De természetesen a csapat vezetőjeként úgy látom, hogy nem lenne ideális egy olyan versenytársat megerősíteni, akik tudják, hogyan kell győztes autót építeni” – mondta az osztrák csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: