DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Haas: Csak a Ferrari kínált teljes támogatást

Gene Haas, a jövőre F1-be belépő Haas istálló alapítója elmondta, egyetlen motorgyártó sem tett olyan ajánlatot, ami hasonlított volna a Ferrariéhoz, amikor elkezdett segítséget keresni új csapatához.

Az amerikai Haas csapat elvileg 2016-ban fog debütálni, ami jelenleg nem épp egyszerű, ezért is kellett az alapítónak segítség, amit a Ferraritól kap meg. Az ügyfélautók technikailag nem megengedettek az F1-ben, ezért visszás a helyzet, miszerint a Haasnak a Dallara segít a karosszériában, mely sok a Ferraritól származó alkatrészt tartalmaz majd. A karosszériát szintén a Ferrari szélcsatornájában tesztelik, de Haas ennek ellenére ragaszkodik ahhoz, hogy ő egyszerűen a maranellói létesítmény egyik ügyfele.

f1-a-visit-with-gene-haas-haas-f1-team-2014-gene-haas-at-the-haas-f1-team-headquarters-in



Azonban nem tagadja, hogy a Haas F1 Team annyi segítséget keres a Ferrarinál, amennyit csak lehet, persze mindezt a jelenlegi szabályozás keretein belül. „Ők akartak velünk dolgozni, és nem csak a motorral és a sebességváltó csomaggal, hanem a felfüggesztéssel és az elektronikával is a segítségünkre vannak” – nyilatkozta Haas. „ Új csapatként minden segítségre szükségünk van az infrastruktúra és az autó tekintetében.

Haas elmagyarázta, hogy Ferrari volt a legkézenfekvőbb választás. „Más gyártók csak motort kínáltak, de sebességváltót nem, és még mindig meg kellett volna építenünk a felfüggesztést. A Ferrari volt olyan nagylelkű, hogy azt felelje: eladnak nekünk mindent, amit csak szabad, mi pedig éltünk a lehetőséggel. Ők hajlandóak voltak eladni, mi pedig vásárolni, épp ezért gondolom úgy, hogy ez egy jó kapcsolat számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: