DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Horner: Megint a legjobb Ricciardót láthatjuk

A Red Bull csapatfőnöke a szezon féltávjánál értékelte mindkét F1-es pilótáját. Ricciardo szerinte visszatért legjobb önmagához, Kvjat pedig fokozatosan éri el a kijelölt célokat.

Daniel Ricciardo a szezon első versenyein rendre a Red Bull eredményesebb pilótájaként zárt, Monacót követően azonban, ahol maga elé kellett engednie csapattársát, Danyiil Kvjatot, mintha megtört volna a lendület, és szereplései elmaradtak az ifjú oroszhoz képest. A Magyar Nagydíjon mindketten dobogóra álltak, és bár Kvjat végzett a második, Ricciardo a harmadik helyen, valójában a két ütközésbe is belekeveredő ausztrál futama volt erősebb, egy szakaszon úgy tűnt, a győzelmet is megszerezheti.

Csapatfőnökét, Christian Hornert a szereplés Ricciardo tavalyi, futamokat nyerő formájára emlékeztette. „Természetesen mindig lehet fejlődni bizonyos területeken. De jelenleg a legjobb formájában van, egyes előzései pedig a legjobbak közé tartoznak, melyeket valaha láttunk tőle” – mondta a csapatvezető, aki csillagos ötösre értékelte az eddig nyújtott teljesítményt.



Félidei értékelésében aztán Danyiil Kvjatra tért ki, aki szezon eleji kiesésektől és 9. helyezésektől jutott el legelső pódiumáig. Ezt megelőzően monacói negyedik, valamint silverstone-i hatodik helye voltak legjobbjai. „Úgy gondolom, Monaco óta egyre többet és többet fejlődött. Azt hiszem, igazán jó munkát végzett, megérdemelte az első pódiumot. Ez egy újabb kipipált rovat számára, amiből önbizalmat fog meríteni. Felfelé ívelő pályagörbét rajzol, szép fejlődést láthatunk tőle” – mondta Horner.

Ami a világbajnokságot illeti, Kvjat 6 pontra megközelítette az előrébb álló Ricciardót, a tabella 7. és 8. pozícióját foglalják el 51 és 45 ponttal. A Red Bull 4. a konstruktőri versenyben, 55 egységre elhúzott a Force Indiától, de pontosan ugyanekkora lemaradása a 3. helyezett Williamstől is.a

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: