DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLaren mégiscsak egy remek autó?

Fernando Alonso nyilatkozata talán újabb burkolt üzenet a Hondának: a spanyol F1-es szerint remek érzés volt vezetni az MP4-30-ast egész évben, de még előrébb lépne a hungaroringi 5. helynél.

A címben szereplő kérdésre már nem nagyon tudunk mit írni, hiszen hiába szapulta mindenki a Hondát az elmúlt fél év során, Yasuhisa Arai, a japánok főnöke nem volt rest, és legjobb védekezés a támadás elvén azt mondta, hogy bizony az MP4-30-assal is vannak problémák. Utóbbit megcáfolandó most Fernando Alonso nyilatkozta azt, hogy a wokingiak idei gépe bizony ott van a szeren, de folyamatosan fejleszteni kell ahhoz, hogy kihozzák belőle a legtöbbet.



A spanyol pilóta csak Silverstone-ban szerezte meg első 2015-ös pontjait – legutóbb debütáló szezonjában, 2001-ben volt ilyen ínséges sorozata, akkor még a Minardival. A Magyar Nagydíj adok-kapokjából pedig startpozíciójához képest ő jött ki a legjobban, a 15. hely után az 5. pozícióba lépett előre. Eredménye a csapatnak is jól jött, legalább van mivel alátámasztani a fejlesztéseket – ilyenkor persze mindenki hajlamos elfelejteni, hogy azért a Honda is lépeget előre, Alonso mindenesetre ódákat zengett autójáról.

„Még mindig nem vagyunk ott, ahol szeretnénk, de a magyarországi eredmény megmutatta, hogy jó irányba haladunk. Nagyszerű érzés volt, hogy harcban álltunk a többiekkel, noha sokat köszönhettünk az ellenfelek lemorzsolódásának, a verseny során megmutattuk, hogy megvan a tempónk a pontszerzéshez. Az autó egész szezonban remek egyensúllyal rendelkezett, a futamon pedig igazán nyomhattam neki. Alig várom a szezon második felét, és úgy vélem, hogy még tovább fogunk fejlődni”- idézte a spanyolt a Crash.net.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: