DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Mercedes: Gyorsan elfogyhat a pontelőny

Meglepetést is okozott a Ferraritól való vereség, ugyanakkor nem is. Toto Wolff, a Mercedes egyik F1-es főnöke aggódó személyiség: most épp Vetteltől félti az istálló vb-címét.

Balszerencsés versenyhétvégét zárt a Mercedes Magyarországon, egyik autó sem végzett a dobogó közelében, amely miatt Toto Wolff, a csapat egyik vezetője a versenyzőket is felelősnek nevezte. Eközben Sebastian Vettel hibátlan győzelmet gyűjtött, ponthátrányát pedig 42-re csökkentette az éllovas Lewis Hamiltonhoz képest, mindössze 21-re Nico Rosberghez viszonyítva.

„Egyszerűen elővigyázatosnak kell lennünk” – mondta a motorsport.com-nak Wolff. Tavaly Daniel Ricciardo miatt aggódott folyamatosan, még akkor is, mikor az ausztrálnak már csak hajszálnyi matematikai esélye volt a vb-cím megszerzésére. Úgy tűnik, idén Vettel fog az osztrák csapatvezető rémálmaiban szerepelni. „42 pontos előnyünk van a világbajnokságban, és láthatják, milyen gyorsan eltűnhet. Ha rossz napod van, az autó pedig nem szerez jó pontokat, akkor bumm, már hátrafelé haladsz. De egyébként is ez a mi mentalitásunk. Szkeptikusak vagyunk. Magyarországon pedig megerősítésre találtunk.”



Némileg ellentmondásosan Wolff elárulta, hogy meglepte és nem is lepte meg a Magyar Nagydíj végkimenetele. „Meglepetés volt. Valamiért Nico autójával szenvedtünk a hétvégén. Nico ott volt, de nem igazán tudta tartani a tempót, miközben Lewisnak jó sebessége volt. Meglepetés történt tehát? Nos, az nem meglepő, hogy a Ferrari erős.”

Azzal a magyarázattal viszont nem ért egyet, hogy a kocka fordult, és a Ferrari hirtelen versenyképes lett kevésbé magas hőmérsékletben is. „Úgy gondolom, hogy nem lehet ennyire leegyszerűsíteni, és azt mondani, ők voltak a jobbak a forróságban korábban, mi pedig hűvösebb körülmények között. Ez egy egyéni pálya, tiszta tempó tekintetében pedig nem voltunk elég gyorsak egyik autóval. Elkövettünk néhány hibát csapatként, aztán Lewisnak incidensei voltak a pályán. Erősebben fogunk visszatérni ebből” – jelentette ki határozottan Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: