DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes szívesen adna motort a Red Bullnak

A Milton Keynes-iek küszöbön lévő beszállítóváltásának ügyeibe a Mercedes is bekapcsolódott: Toto Wolff szerint fontosabb a sportág, mint az egyéni érdekek előtérbe helyezése.

Miután régóta adja magát a feltételezés, hogy a Red Bull szakíthat a Renault-val, nemrég felröppent a hír, hogy a Milton Keynes-iek Mercedes-erőforrásokra válthatnak. Toto Wolff ezt úgy kommentálta, hogy „A soha ne mondd, hogy soha érvényes erre az iparra is”, majd hozzátette, hogy „szerződés van a Red Bull és Renault között, melyet tiszteletben tartunk, de azt is tudjuk, hogy ez a Formula-1.” Ebből már kisejlik, hogy a Mercedes-vezér teljesen nyitott arra, hogy csapata egyik legnagyobb riválisával szövetkezzen.



Korábban Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke ajánlotta fel a vörösök termékeit Milton Keynes-nek, ebből viszont Christian Horner nem kért. Marad a Honda, ők viszont egyelőre csak a McLaren sikerein szeretnének dolgozni, így az is lehet, hogy minden marad a régiben, még akkor is, ha a Renault saját csapattal tér vissza egykori sikerei helyszínére. Amíg korábban a Toro Rossót tartották legesélyesebbnek ara, hogy francia kézbe kerüljön, az utóbbi hetekben egyre több helyről hallani a Lotus nevét is – az átvétel pedig azt jelentené, hogy a Mercedesnek lenne egy szabad motorkészlete, melyet más gárdának adhat majd el.

Már csak az kedvezőbbé teszi a Mercedes ajánlatát, hogy a csillagosok minden ügyfelüknek ugyanazt a hajtásláncot adják, mint amit ők használnak, míg a Ferrari partnerei az előző évi, kvázi gyengébb csomaggal köröznek. „Valójában nem kellene segíteni az ellenfeleinknek, de meg kell találnunk az egyensúlyt a nyers egoizmus, és a bajnokság jóléte között” – nyilatkozta Wolff a Sport Bildnek. „Tudjuk, hogy a sportágnak egészséges és izgalmas területnek kell lennie, és a győzelmek is többet érnek, ha versenyképes ellenféllel harcolhatunk meg értük. Csapatként mindenekelőtt az a célunk, hogy a saját malmunkra hajtsuk a vizet, és hogy megnyerjük a bajnokságot, de résztvevőként felelősségünk van az egész bajnokságért” – tette hozzá az osztrák. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: