DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Remélem, nem csak az eredményeim döntenek

Kimi Raikkönen elmondta, reménykedik abban, hogy a Ferrari nem csak a versenyek eredményeit fogja figyelembe venni, amikor az F1-es karrierjének jövőjéről hoznak majd döntést.

Úgy tűnt, hogy a finn segítségével a Magyar Nagydíjon a Ferrari képes lesz öt év után először kettős győzelmet aratni, ám Kimi Raikkönen autójában az MGU-K megadta magát, lelassította, és emiatt kénytelen volt feladni a versenyt.

Mindez akkor történik, amikor a Ferrari azon tanakodik, megtartsa-e a finnt vagy sem, így érthető, hogy ez további frusztrációra ad okot egy olyan szezonban, amikor a dolgai nem mennek épp túl jól. Azonban Raikkönen reménykedik abban, hogy a csapat figyelembe fogja venni a sebességét és a benne lévő potenciált, még akkor is, ha csapattársának, Sebastian Vettelnek kétszer annyi pontja van.

Kimi Raikkonen Hungaroring2



Raikkönen Magyarországon elmondta a médiának, hogy kétségei sincsenek a gyorsaságát illetően, amivel jó eredményt szállíthatott volna a csapatnak, de azt is hangsúlyozta, hogy végső soron a főnökei döntik el, hogy ez elengendő volt-e vagy sem.

Amikor megkérdezték arról, igazságos volt-e, hogy elveszített egy olyan eredményt, ami előrerendíthette volna a jövőjét, és még csak nem is az ő hibája volt, azt válaszolta: „Ez nem az igazságosság kérdése. Nem az én döntésem, ez csak rajtuk múlik. Azt csinálnak, amit csak akarnak.”

„Nyilvánvalóan ez kiábrándító. Tavaly és az idén is csalódtam már, és biztos biztos vagyok benne, hogy ebben az évben mindig jó tempónk volt. Itt és ott is vannak problémáink, hibáink, és emiatt küszködtünk azzal, hogy megmutassuk az igazi formánkat. De ha nem lenne meg a sebességem, akkor nem lennék itt. Abbahagynám, ha nem érezném, hogy megvan a tempóm és a szenvedélyem. Nem jönnék ide, hanem otthon maradnék.”

Kimi Raikkönen Silverstone3

Bár Raikkönen nem volt képes azt az eredményt szállítania, amiről azt hitte, hogy lehetséges, úgy gondolja, hogy a csapat értékelni fogja, hogy mennyivel másabb most a szituáció, mint tizenkét hónappal ezelőtt, amikor nehézségei voltak.

„Ha csak a végeredményt nézed, akkor nem festenek túl jól a dolgok, de mára már messze vagyunk attól a katasztrofális helyzettől, ami tavaly volt, még akkor is, ha most is vannak problémák és hibák. Nyomni fogjuk, és remélhetőleg magunk mögött tudjuk hagyni a balszerencsénket. Biztos vagyok benne, hogy jó eredményeket érhetünk el, és jó futamokat futhatunk, de biztosnak kell lennünk abban, hogy nincs semmi kérdés és probléma ezzel” – nyilatkozta a finn.

„Ez egy kulcsfontosságú pillanat számunkra, és tudjuk, hogy fejlődnünk kell, de a dolgok néha balul sülhetnek el. Ha valami rossz történik velünk, az autóval vagy velem, akkor csak a végeredmény a rossz. Ez a játék része, egy szerencsétlen, és nem épp kellemes dolog, de mit tudunk tenni? Csak próbálkoznod kell, és tovább menni, és biztos vagyok benne, hogy jó eredményt érhetünk el ebben az évben. Ki tudja, mi lesz jövőre? Nem igazán az én kezemben vannak a dolgok, hanem a csapatéban, és ennyi az egész.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: