DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

McLaren: Button jövője „nem élvez prioritást”

Ismét meglehetősen kétértelmű nyilatkozat érkezett a McLaren vezetőségétől Jenson Button F1-es jövőjével kapcsolatban: ezúttal Eric Boullier mondott igent is meg nemet is egyszerre...

Továbbra sem egyértelmű a helyzet Jenson Button F1-es jövőjét illetően. Amikor Ron Dennist nemrég arról kérdezték, hogy a wokingiak megtartják-e 2009 világbajnokát, a McLaren vezére így felelt: „Jenson Buttonnek kétéves szerződése van a csapattal. Egyelőre nem gondolkodunk a pilótakérdésen.”

Ezt a választ azonban többféleképpen lehet értelmezni, hiszen bár jelentheti azt, hogy Jenson Button marad a csapatnál, felmerül a kérdés, hogy akkor miért nem ezt válaszolta Dennis a sajtónak. Egy másik lehetséges interpretáció szerint azonban e szavak pusztán azt jelentik, hogy a McLaren még nem döntött, hiszen Buttonnek valójában nem kétéves szerződése van, hanem csak egy opciós jog szerepel a kontraktusban 2016-ra, magyarán szólva a McLaren döntheti el, hogy megtartja-e a britet.

button_sisak_



Amíg nem érkezik egyértelmű közlés ezzel kapcsolatban, addig megmarad a bizonytalanság a brit jövőjét illetően, hiszen a McLarennél két tehetséges fiatal, Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne is bevetésre áll – s egyikükkel kapcsolatban sem kérdéses, hogy alkalmasak az F1-es szereplésre. Épp ezért Magyarországon ismét feltették a kérdést, ezúttal a kvázi csapatfőnöki szerepet betöltő Eric Boullier-nek, hogy marad-e a brit. A francia csapatvezető így felelt:

„A pilótakérdés jelenleg nem élvez prioritást. Mindkét versenyzőnek szerződése van 2016-ra” – mondta Boullier, ezzel szinte megismételve Dennis szavait. Ismét felmerül a kérdés: ha döntöttek Button megtartásáról, mi szükség van ezekre a kétértelmű válaszokra...?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: