DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

A Ferrari újra közeledni fog a Mercedeshez

James Allison nevét legutóbb még abban a kontextusban hallhattuk, hogy állítólag kifelé áll a szekere a Ferraritól, ám neki egészen másféle elképzelése van arról, hogyan fog alakulni a közeli jövő az F1-ben.

A Ferrari technikai igazgatóját azt követően találta meg az olasz szaksajtó kritikáival, hogy noha a maranellóiak az előző évhez képest idénre komoly előrelépést értek el autójuk teljesítménye terén, ám a szezonközi fejlesztési versenyben eddig alulmaradtak a Mercedes-motoros csapatokkal, főként a Williamsszel szemben.

Allison szerint azonban ez csak átmeneti állapot, és hamarosan újra fordulni fog a kocka. „Ha azt nézem, hogy mi mindent tettünk a szezon kezdete óta, úgy látom, elég jó eredményeket értünk el” – kezdi az olasz Autosprint magazin hasábjain megszólaló szakember. „Körönként hozzávetőlegesen másfél másodpercet gyorsult az autónk, mind az aerodinamikai, mind az erőforrás terén végzett fejlesztéseinknek köszönhetően.”



„A szezon első részében jóval gyorsabban álltunk elő az újításainkkal, mint a rivális csapatok, ezért csökkenteni tudtuk a különbséget, de aztán láthattuk, hogy a Mercedes erőforrásait használó istállok milyen ugrásszerű előrelépést tettek Montrealban, így a távolság ismét kicsit megnőtt. De ha fogadnom kéne, hogy mi fog történni a szezon második felében, akkor arra tenném a pénzem, hogy újból közeledni fogunk a Mercedeshez és a Williams előtt maradunk” – festett szép jövőképet a Ferrari-szurkolók elé 2015 hátralevő részére a technikai igazgató, aki azt is leszögezte, ő nem tud róla, hogy veszélyben lenne az állása… 

„Először is, szerződésem van, amely hosszú évekre e vállalathoz köt engem. Másodszor, azért jöttem vissza ehhez a csapathoz, hogy újra átéljem velük a győzelem élményét, mert ez egy semmihez nem fogható érzés. Fiatal mérnökként egyszer már megtapasztaltam itt ezt, és csodálatos volt öt világbajnoki címet szerezni. Annak ígérete, hogy ezt az érzést újra átéljem a jelenlegi szerepkörömben, olyasvalami, amire szívemből vágyom. Addig szeretnék maradni, amíg el nem végeztem a feladatomat, és ha a Ferrari is így érez, akkor nagyon boldog leszek” – mondta el végül James Allison.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: