DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A biztonságfejlesztés lesz Bianchi öröksége

Az F1-es versenyzők közössége mindent meg fog tenni azért, hogy a biztonság folyamatos fejlesztésével emlékezzenek az elvesztett pilótákra, köztük a francia Jules Bianchira.

A versenyzők érdekvédelmi szervezete, a GPDA is a figyelem középpontjába került tavaly, Jules Bianchi suzukai balesetét követően, amivel Alexander Wurz különösen nehéz helyzetbe került, hiszen közvetlenül ezt megelőzően választották meg a szervezet élére, s azonnal egy ennyire súlyos kérdéssel kellett megbirkóznia.

gpda_2013

A GPDA ülése 2013 októberéből - a bal oldali asztalnál Jules Bianchival


A GPDA a francia versenyző halálhírére is reagált, ami mindenki számára figyelmeztetés lehet arra, hogy a Formula-1 még mindig veszélyes, s egyúttal leszögezték, hogy a biztonság további fejlesztésével fognak tisztelegni a pilóta emléke előtt.

A Formula-1 elveszített egy nagy tehetséget, egy nagyszerű ember, egy remek barátot. Huszonegy évvel Ayrton Senna és Roland Ratzenberger halálát követően elvesztettük Jules-t, ami egy a pályán történt eset közvetlen következményeként halt meg.

Időnként brutális emlékeztetőt kapunk arról, mennyire veszélyes még mindig a versenyzés. A jelentős előrelépések ellenére is mi, a versenyzők, azzal tartozunk a versenyzők közösségének, az elveszett pilótáknak és Jules-nek, valamint a családjának és a barátainak, hogy sosem engedünk a biztonság fejlesztéséből.

A legőszintébb részvétünk Jules családjának és barátainak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: