DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: A Williams nem tudja, mit kell tenni az élen

A német csapat üzleti vezetője, Toto Wolff beismerte, együtt érző a Williamsszel: az istálló azért ronthatta el stratégiáját az F1-es Brit Nagydíjon, mert még nem járatosak az élen vívott harcban.

A Williams első és második pozícióban vezette a hétvégi silverstone-i futamot, azonban a Mercedes taktikája jobbnak bizonyult övükénél, az eső megérkezése után pedig még a dobogós pozícióból is lecsúsztak. Toto Wolff, a végül kettős győzelmet szerző Mercedes üzleti ügyvezető igazgatója szimpatizál a csapattal, eszébe ötlik az az időszak is, amikor még ők sem szoktak hozzá a győzelemhez.

„Néha egy kis deja vu érzés fogott el, mint amikor 2013-ban első és második helyen találtuk magunkat, és egészen meglepődtünk. Ilyenkor nem akarod a csapateredményt kockáztatni, mert annyira lenyűgöz téged. Könnyű megmondani, hogy mit kellett volna tenniük, de én nem náluk vagyok. Úgy gondolom, talán nem voltak eléggé felkészülve rá” – fejtegette Wolff.



A Williams szintén nem kezelte gördülékenyen a helyzetet, amikor Valtteri Bottas utolérte Felipe Massát – előbb megtiltották az előzést, pár körrel később viszont engedélyezték. Végül nem történt helycsere, de Bottas úgy érezte, a tilalmi időszakban képes lehetett volna rá. „Talán Valtteri különbséget építethetett volna ki, ha elengedik őt” – fejtegette az osztrák csapatvezető, aki kitért arra a verseny eleji momentumra is, amikor meg akarták téveszteni a Williamst azzal, hogy kiküldték szerelőiket a boksz elé, mintha kiállásra készülnének.

„Egy kis játék volt, azt ugyanis tudtuk, hogy a Williamsnek több gondot fog okozni, hogy a gumik kibírják. Tudtuk, hogy ha rávesszük őket arra, hogy korán kiálljanak, akkor arra gondolnak, hogy a mi gumijaink tartósabbak, nekik pedig gondjaik lettek volna a végén. De tudták, hogy több időre van szükségük, számukra ez túlontúl hamar lett volna. Nehézséget okozott volna nekik az elsődleges gumin befejezni a versenyt.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: