DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Volt egy jó verseny, már nincs is válság?

A lehető legjobbkor jött az F1 számára a fordulatos Brit Nagydíj, hiszen néhány egyhangúbb verseny után most tényleg több fronton is lehetett izgulni. De vajon ez azt jelenti-e, hogy máris egészséges a sport?

Az utóbbi hetekben ismét egyre többen kezdtek aggodalmaskodni amiatt, hogy a versenyek nem elég izgalmasak, ami elfordíthatja a nézőket a sporttól. A csapatok is elkezdtek ötletelni ennek hatására, és már olyan forradalmi változtatások lehetősége is felmerül, mint a szombati sprintversenyek vagy az istállók harmadik pilótái számára kiírt futam, amelyek véleményük szerint felpezsdíthetnék az állóvizet.

A Brit Nagydíj ugyan végeredményében nem hozott nagy meglepetéseket, ám a futam alakulása a Williamsek erős rajtjával és az eső érkezésével már nem a megszokott forgatókönyv szerint zajlott, így a nézők többsége csettintve állhatott fel a képernyő elől.

Dppi_00115010_555



„Lefújva a krízis?” - élcelődött a sajtóval Toto Wolff, akit a leggyakrabban kérdezgetnek a sport jövőjéről. „Olykor az ilyen versenyek pont a megfelelő pillanatban történnek, hiszen ebben most minden szükséges összetevő megvolt, ami az izgalomhoz kell. Viszont továbbra is fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy hogyan javíthatunk a dolgokon, hiszen meg kell győznünk a kritikusainkat arról, hogy ez egy nagyszerű sport.”

A futamgyőztes Lewis Hamilton ugyan csak a saját szemszögéből láthatta a versenyt, de az szerinte is megfelelő bizonyítékul szolgált ahhoz, hogy az illetékeseknek nem kell átgondolatlan változásokat hozniuk az izgalmak érdekében.

„A kritikusok nézetei valószínűleg még mindig több tekintetben helytállóak, de talán ez a verseny jelezte számunkra, hogy nem szabad minden játékunkat kidobni a babakocsiból, kijelentve, hogy minden rossz” - élt különös hasonlattal a kétszeres bajnok.

Sebastian Vettel ismét felállhatott a dobogóra a két Mercedes mellé - idén már hatodik alkalommal -, ám ezúttal is csak harmadik lett. A Ferrari csapatfőnöke viccesen reagált arra a megjegyzésre, hogy a futam fordulatai ellenére a pódium mégis a megszokott képet mutatja.

„Szeretném, ha mi is olyan unalmasak lennénk, mint most a Mercedes és mindig az első két helyen végeznénk. Persze megérdemelten állnak ott. De mi is keményen dolgozunk azért, hogy a dobogó a jövőben ne nézzen ki ennyire egyhangúan” - jelentette ki Maurizio Arrivabene.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: