DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff tippje Bottasra: Ferrari vagy Williams

Toto Wolff megerősítette a találgatásokat arra vonatkozóan, hogy Valtteri Bottas a következő F1-es szezonban lehetséges, hogy a Ferrarira vált, ellenkező esetben azonban marad a Williams istállónál.

Wolff, aki a Mercedes csapatfőnöke, Bottas menedzsmentjének a tagja is, így biztos forrásból tudja, hogy a finn a jövő évben átveheti honfitársának, a küszködő Kimi Raikkönennek a helyét a Ferrarinál. Azonban Raikkönen menedzsere, Steve Robertson Silverstone-ban kijelentte, hogy a 2007-es világbajnoknak még van ideje visszavágni, és megmutatni a kritikusainak, hogy helye van a vörösöknél. „Tudomásom szerint az irányítás még mindig Kimi kezében van” – nyilatkozta Robertson a Turun Sanomat című finn újságnak. „Várjuk ki, hogy mi lesz az elkövetkezendő pár versenyen, és majd abból induljunk ki” – tette hozzá.

„Néha azonban úgy hozza a helyzet, hogy megteszel minden tőled telhetőt, és mégis úgy tűnik, hogy semmi sem halad a terv szerint. Ez éppúgy megtörténik a sportban is, mint a magánéletben. De reméljük, hogy Kimi jól fog teljesíteni a hétvége folyamán, majd ezt tovább is tudja vinni magával a Magyar Nagydíjra. Azután meglátjuk, mi fog történni” – mondta a menedzser.

bottas_teszt



Ha azonban Raikkönennek a továbbiakban is nehézségei lesznek, akkor a találgatások Bottas Ferrarihoz való igazolásáról felerősödnek. „A kérdés az, hogy jövőre vagy olyan kéket fog viselni, mint a mikrofonod, vagy vöröset, akárcsak a pólód” – viccelődött a finn MTV3 munkatársával Wolff, a 25 éves Bottas menedzsere.

Az osztrákot arról is megkérdezték, hogy szerinte mi fog történni 2016-ban, mire azt válaszolta: „Nem vagyok otthon a spekulációkban. Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy mennyit köszönhet Valtteri a Williamsnek. Ők egy nagyszerű csapat, akik képesek nyerni. Másrészről pedig a Ferrari a sport egyik kiemelkedő alakja, a csapatok között az egyik legnagyobb, szóval vonzó lehetőségnek számít. Ki kell használnunk az időt és ki kell dolgoznunk a megoldást. Aztán vagy ez, vagy az" – mutatott rá mosolyogva előbb a kék mikrofonra, majd a vörös pólóra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: