DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen napja jó is volt, meg nem is

Az eredmények alapján azt mondhatnánk, hogy Kimi Raikkönen jobb F1-es péntekjei egyikét fogta ki Silverstone-ban, ő maga azonban nem teljesen elégedett, és még beszólogatni is volt kedve.

A finn az első edzést a 4., a másodikat pedig hajszállal csapattársa előtt a 2. helyen zárta a Brit Nagydíj nyitónapján. Miközben többen csúszkáltak és problémákkal szembesültek riválisai közül, neki ránézésre sima péntekje volt, ám amikor arról kérdezték elégedett-e az eddig elértekkel, nem adott egyértelmű választ.

Dppi_00115010_084



„Mondjuk úgy, hogy igen is meg nem is. A kemény gumin valamilyen okból nem volt egyszerű a dolgom. Nem tudom, hogy csak ezzel az egy szettel volt-e valami baj, vagy általában is így viselkednek itt a kemény abroncsok. A közepesek azonban úgy tűnik, egész jók egy gyorskörre. Azonban még egyenesbe kell hoznunk néhány dolgot. Kicsit zűrzavaros napunk volt a kemények miatt, de még csak péntek van, aztán ki tudja, mit hoz még a hétvége” - mondta.

„Minden pénteki edzésen a maximumra törekszünk - néha kicsit jobban megy, máskor kevésbé, a pályától függően. Nem volt egyszerű napunk ma sem, de szerintem sikerült tanulnunk valamit.”

Raikkönen az elmúlt futamokon nem teljesített kimagaslóan, Montrealban és Spielbergben is hibát vétett a verseny során, amelyek után ismét felerősödtek azok a hangok, melyek szerint a finn nem maradhat a Ferrarinál az idei év után. Amikor egy újságíró fel merészelte neki tenni azt a kérdést, hogy mai erős szereplésével a kritikusainak akart-e üzenni, így felelt:

„Nem, hiszen csak egy egyszerű péntekünk volt. A következő évvel kapcsolatos kérdéseiteket meg már vagy 20 alkalommal megválaszoltam, és semmi nem változott tegnap vagy tegnapelőtt óta.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: