DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo elsőként próbálta ki a mexikói pályát

A Red Bullé lett a megtiszteltetés, hogy már félkész állapotban „felavathassa” az újjászabott Autódromo Hermanos Rodríguez versenypályát. Daniel Ricciardo és Carlos Sainz már egy F1-es autót is vezethettek rajta.

Ricciardo-Mexico-e1435793803601



A Red Bull az elmúlt hétvégén Mexikóvárosban parádézott, ráadásul rögtön két autóval, hiszen Ricciardo mellett Carlos Sainz is szórakoztatta az F1 visszatérése miatt egyre lelkesebb közép-amerikai közönséget.

Látogatásuk során a versenyzőket a főváros melletti Formula-1-es pályára is elvitték, ahol ugyan még javában zajlanak az előkészületi munkálatok a november 1-jei futamra, Ricciardo és Sainz már kipróbálhatták az átformált vonalvezetést. Elsőként az ausztrál lépett pályára egy Infiniti személyautó volánjánál, majd ő és Sainz is átpattantak a 2011-ben bajnokságot nyerő RB7-esbe, hogy azzal is kipróbálják a 4,3 kilométeres aszfalt egyes szakaszait.

Mexico-e1435793927943

„Nagyon menő volt látni a pálya épülését, majd pedig vezetni rajta a Q50 Hybriddel” - nyilatkozta Ricciardo. „Kiváló keverékben találhatóak meg rajta a lassú és gyors kanyarok, ami szerintem nagy kihívást jelent majd az F1-es autóknak, így már igazán várom, hogy versenyezzünk itt a szezon későbbi részében. Azt hallottam, hogy máris eladták az összes jegyet, szóval egész biztosan különleges lesz a hangulat.”

A Mexikói Nagydíj 23 év, azaz 1992 után tér vissza idén ősszel a Formula-1-es naptárba - a szezon 17. állomásaként a bajnokság zárószakaszának részét képezi, így akár az is előfordulhat, hogy valaki rögtön bajnoki címet is ünnepelhet majd a pályán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: