DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Webber: Én voltam a vén kutya, nekem kellett kikapnom

A Red Bull egykori F1-es versenyzője a 2013-as Malajziai Nagydíjat és az emlékezetes Multi21-esetet idézte fel. Állítása szerint csapata előre leosztotta a lapokat, az értékes kártyákat pedig Vettel kapta meg.

Sokakban még elevenen él a 2013-as szezon második versenye. Sepangban a Red Bull első és második helyen állt Mark Webber és Sebastian Vettel sorrendjében. Előbbit a csapat biztosította, hogy a pozíciók változatlanok maradnak a verseny végéig, az egyezséget megszegve azonban Vettel előzött, és megszerezte a futamgyőzelmet. A dobogón valósággal megfagyott a levegő, egyedül Lewis Hamilton tudott mosolyogni, aki épp akkor szerezte első top 3-as eredményét a Mercedesszel. Webber ezt a napot idézte fel most.

„A csapat a Multi21 után csalódott volt, nem fér hozzá kétség, megmutatták, mennyire fogatlanok. Nem tudtak kezelni minket a pályán. Dühös voltam Sebre, valamennyire. De a helyzet elsősorban arról szólt: mégis hogy kerülhettünk ebbe a pozícióba? Brutális volt a verseny utáni sajtótájékoztató és a dobogó. Miután lejöttünk a dobogóról, odajött hozzám, és azt mondta: ’beszélnünk kell, ezt el…, nagyon el…’ Úgy válaszoltam, jól van barátom, majd beszélünk jövő héten” – idézte fel az eseményeket Webber, aki napokon belül megjelenő önéletrajzi könyvét népszerűsíti.



A következő nagydíjon, Kínában azonban nem sikerült dűlőre jutni. „Nem tudom, ki beszélhetett vele a két verseny között, de a megbeszélésünk nem ment jól. Azt mondta, igen tisztel engem versenyzőként, de emberként nem annyira, ez pedig igazán odavágta a kapcsolatunkat. Akkoriban egymás látványát is alig bírtuk ki.”

Amiatt pedig, hogy ide jutottak, a Red Bullt okolta, amely mindig is saját neveltjét, a bemutatkozása óta nagy ígéretként számon tartott Vettelt favorizálta. Már 2010-ben is, amikor Webber pályafutása legjobb szezonját teljesítette, és Vettelnél nagyobb esélyei voltak a bajnoki cím megszerzésére. „Két versenyt nyertem meg, rajttól a célig vezettem őket, aztán jön egy új szárny, amely a garázs túloldalára vándorol. Úgy gondolom, valami zajlott a háttérben. Azt akarták, hogy ő elégedett maradjon, mert megint csak én voltam a vén kutya, tőlem várták azt, hogy elverjenek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: