DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Renault-elnök: Rövidesen döntünk a jövőről

A Renault első embere semmiféle lehetőséget nem zár ki, ami a francia cég F1-es jövőjét illeti: maradhatnak motorszállítók, távozhatnak a sporttól, vagy akár önálló csapattal is érkezhetnek.

A Red Bull-lal megromlott viszony miatt – egyedül nekik és a szintén érdekeltségükbe tartozó Toro Rossónak szállítanak erőforrást – merült fel, hogy a Renault megváltoztathatja Formula-1-es stratégiáját: de miközben az egymásnak ellentmondó találgatások azon versengenek, vajon a Lotust vagy Toro Rossót alakítják új gyári csapatukká, az is elképzelhető, hogy minden F1-es projektjüket beszüntetik.

Carlos Ghosn, a Renault elnök-vezérigazgatója hétvégén a Formula-E londoni szezonzáróján vendégeskedett, amely sorozatot a cég látja el elektromotorokkal, valamint csapatot is szponzorál. Itt beszélt arról, hogy a királykategóriában továbbra is minden eshetőségre van esély, még semmiféle döntés nem született meg. „Minden nyitott. Nagy erőkkel bíráljuk a helyzetünket, a vélemények különbözők” – nyilatkozta Ghosn a motorsport.com lapnak.



Mikor arról kérdezték, milyen tényezők játszhatnak szerepet a végső döntésben, így folytatta: „A Formula-1-ben különböző opciókat elemzünk, de nemcsak rajtunk múlik, sok minden függ a sportág irányítótestületétől is. Ott a tv-jogok kérdése, a befektetés megtérülése, de úgy gondolom, hogy az év végén már határozott állásponton leszünk.”

„A Renault nagy tradícióval rendelkezik a motorsportban. A Formula-1 ennek része. Ha jobb feltételekkel tudjuk folytatni, az lenne a legjobb opció. De ehhez jó feltételekre van szükség, amely egyelőre nincs garantálva. Továbbra sem hoztunk meg döntést, de rövidesen fogunk. Még minden lehetőség nyílt.”

Nem tudni, hogyan fogja befolyásolni a Renault választását, de az elnök ugyanezen a napon bejelentette, a cég növeli szerepvállalását a Formula-E-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: