DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Warwick: Bizarr volt Hamilton döntése

Az ex-F1-es pilóta szerint Lewis Hamilton hibázott, amikor arra kérte csapatát, hogy ne vezessen az ausztriai teszten - a brit hozzátette, lett volna mit gyakorolnia a félresikerült spielbergi rajt után.

A Mercedes eredetileg pilótáit, Lewis Hamiltont és Nico Rosberget szerette volna használni az Osztrák Nagydíjat követő teszten, a címvédő azonban nemes egyszerűséggel arra kérte csapatát, hogy inkább hadd maradjon távol a munkától. Így helyette a csapat teszt- és tartalékversenyzője, Pascal Wehrlein körözhetett a W06-ossal, aki kedden elsőként zárta napját.

Derek Warwick korábbi F1-es pilóta a Sky Sports-nak nyilatkozva elmondta, hogy a címvédő hibázott, amikor a távolmaradás mellett döntött – amíg a riválisok körök százait rótták a festői szépségű Red Bull Ringen, addig ő Monacóban lazult barátjával, a zenész Pharell Williamsszel. „Egész hétvégén alulteljesített Ausztriában, és rossz rajtot fogott – a helyében ismét nekiveselkedtem volna kipróbálni, hogy a kuplungom készen áll-e a Brit Nagydíjra.”

„Egyszerűen bizarrnak találom, hogy nemet mondott a Mercedesnek, és inkább Monacóba ment, akárkivel is töltötte az idejét. Versenyzőként minden másodpercért meg akarsz küzdeni az autóban, hogy legyőzd a másikat. Ez nyilvánvaló számomra” – mondta Warwick. A Sky Sports oldalán hozzászólók szerint azonban a többször negyedik versenybíróként tevékenykedő brit jobban tenné, ha nem mondana semmit, mert csak az irigység szól belőle – különben is, egy futottak még-kategóriás exversenyző ne osszon ki egy harmadik vb-címe felé hajtó pilótát…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: