DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo csak nevetni tud saját magán

A Red Bull ausztrál pilótája egy évvel korábban pályafutása első futamgyőzelmét szerezte meg a Kanadai Nagydíjon – ezúttal viszont mindössze a 13. helyen ért célba. Kielégítő magyarázatot nem tud adni.

Daniel Ricciardo a kilencedik helyről, csapattársa, Danyiil Kvjat mögül kezdte meg a 2015-ös futamot, ebből a pozícióból csúszott folyamatosan hátrafelé. Míg az orosz versenyző két pontot szerzett, Ricciardo szezonja leggyengébb helyezését érte el, épp azon a pályán nem fért be a pontzónába, ahonnan tavalyról a legkellemesebb pillanatokra emlékezhetett vissza. A Red Bull 13. helyen beérő pilótáját a testvéristálló Toro Rosso újonca, Carlos Sainz is megelőzte.



„Próbálkoztunk, és semmi sem működött. Nem volt meg a tempónk. Szinte tökéletes tükrözése volt a 2013-as versenynek számomra. Jean-Eric (Vergne) akkor hatodik volt, ami az évének legjobbját jelentette, én pedig olyan 15. Egy másodperccel lassabbak voltunk, és nem tudtunk választ adni rá. A következő évben aztán nyertem, most pedig szenvedtem, hogy bárkivel tudjam tartani a tempót” – idézi a crash.net az igencsak csalódott Ricciardót.

„Amit ebben a pillanatban egyedül csinálni tudok, hogy nevetek. A versenyautók komplikáltak. Néhány napon nem értjük meg őket. Sajnos ezzel az egész hétvégén nem tudtunk mit kezdeni, habár arra nem számítottunk, hogy ilyen lassúak leszünk a versenyen. Tudtam, hogy nem harcolok pontokért, de továbbra is igyekeztem a legtöbbet kihozni. Ez egyike volt azon versenyeknek, amikor csak körbe-körbe mész… Falba verem a fejem. A Williams lekörözött minket, ez egy egészen rossz nap volt számunkra” – zárta Ricciardo, aki Red Bullhoz igazolása óta leggyengébb eredményét produkálta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: