DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Alonso magyarázza „amatőrös” kirohanását

Fernando Alonsót idén először hallhattuk a rádióban igazán frusztráltnak, amikor a csapat folyamatosan benzinspórolásra szólította fel őt. A spanyol azonban nem hallgatott rájuk, versenyezni akart.

Mint azt Jenson Button kifejtette, Montreal hosszú egyeneseiben a McLaren-Honda több üzemanyagot fogyasztott, mint a többi csapat, így a pilótáknak végig kíméletesen kellett vezetniük. Alonso azonban egy idő után megelégelte az ezzel kapcsolatos rádióüzeneteket, és így felelt vissza mérnökének: „Nem akarok, nem akarok (spórolni). Elég nagy gondjaim vannak most, és ha így versenyzünk, akkor úgy fogunk kinézni, mint az amatőrök. Előbb versenyzek, aztán majd koncentrálok az üzemanyagra.”

Dppi_00115008_060



A spanyol végül nem jutott el a célig, addig viszont néhány látványos csatába bonyolódott, például Sebastian Vettel ellen is. Amikor az „amatőrös” rádióüzenetéről kérdezték a futam után, így magyarázta reakcióját.

 „Rengeteget kellett takarékoskodnunk a benzinnel, már az első körtől kezdve erre kértek, de éppen néhány csata közepén voltam. 35 km/órával lassabbak vagyunk az egyenesben a Ferrarinál, de emellett az üzemanyaggal és a gumikkal is spórolnunk kellett, mert csak egyszer álltunk ki kerékcserére, ám én mégis harcba szálltam a többiekkel. Két-három üzenet után mondtam a csapatnak, hogy hagyjanak csatázni, hadd szórakozzak egy kicsit, aztán majd ráérünk spórolni, amikor a verseny végén egyedül leszünk.”

Alonsót a McLaren a 44. körben kérte kiállásra a hajtáslánccal kapcsolatos probléma miatt, így zsinórban harmadik versenyét nem tudta befejezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: