DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Barcelona elveszítheti F1-es futamát

A spanyol város vasárnap új polgármestert választott, aki azon nyomban sietett megjegyezni, hogy a jövőben a barcelonai futamra szánt 4 millió eurós összeget jobban is el lehet költeni.

Noha a Circuit de Catalunyán tartott versenyek nem tartoznak az F1-es évadok csúcspontjai közé, eddig úgy tűnt, hogy a Spanyol Nagydíj kitörölhetetlen a versenynaptárból. Ebben az évben három pilóta is képviselte az országot Barcelonában, Fernando Alonso drukkerei pedig önmagukban megtöltik a lelátókat, akkora az érdeklődése a bő tíz évvel ezelőtt még a kétkerekűekért jobban rajongó hispánoknak.



Mindennek tetejébe a hónap elején rendezett verseny előtt három évvel is meghosszabbították a pálya szerződését, a hévégi polgármester-választás Barcelonában azonban fenekestül felforgathatja a dolgokat. A város új vezetője, Ada Colau spanyol lapoknak úgy nyilatkozott, hogy a versenyre költött 4 millió eurós forrás veszélybe kerülhet, ami magát az F1-es futamot is nehéz helyzetbe hozná.

„Tekintettel a Barcelonában történtekre, a Forma-1 jelenleg nem élvez prioritást” – mondta Colau. „Ez nem arról szól, hogy ellene lennénk, hiszen boldogak vagyunk, bármilyen sporteseményt is rendezzenek itt, vagy a város környékén. De Barcelonának más elképzelései vannak a jövőt illetően” – tette hozzá a 41 éves hölgy, megemlítve, hogy az F1-re költött összegből 4500 ösztöndíjat lehetne finanszírozni.

 

A MEEX különleges akciójának köszönhetően most mindössze 9990 forintért látogathat ki a Magyar Nagydíj három napjára mindenki, aki érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik. Az ajánlat részleteiről itt olvashatsz részletesen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: