DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

McLaren: Egy jelentős mérföldkő az úton

Természetesen egy pontszerzéstől még nem esett hanyatt az F1 csúcsára visszavágyó wokingi csapat, ám abban biztosak a McLarennél, hogy Kanada „túlélése” után újabb előrelépés vár rájuk.

A McLaren apró, de mégis jelentős lépést tett a győzelem felé vezető roppant nehéz úton Monacóban, hiszen a folyamatos fejlődés újabb bizonyítékaként megszerezték első pontjukat a 8. helyezett Jenson Buttonnak köszönhetően, s könnyen lehetett volna ebből kettős pontszerzés is, ha Fernando Alonso nem esik ki műszaki hiba miatt. Eric Boullier csapatfőnök is természetesen pozitívan nyilatkozott, hiszen nagy előrelépés ez a szezon elejéhez képest, amikor még csak a Manoroknál volt gyorsabb a McLaren-Honda.

„Ez a kemény munka jutalma a McLaren-Honda összes dolgozója számára, jó érzés úgy pontot szerezni, hogy meg is érdemeljük azokat. Persze Monaco egyértelműen feküdt nekünk, szóval ettől még nem kell elragadtatnunk magunkat, de kétségtelenül előrelépést jelent. Nyilvánvaló, hogy szerettem volna, ha mindkét autónk a pontszerzők közt zár, ami lehetséges is lett volna, most viszont azt kell vizsgálnunk, mi történt Fernandóval.”

button_monaco



„Voltak tehát pozitívumai ennek a hétvégének, még ha nem is tartunk ott, ahol szeretnénk. Ezen a téren ugyanaz a helyzet, de megtettünk egy fontos lépést, pontot szereztünk” – mondta Boullier, aki nagyon egyszerű választ adott arra a kérdésre, miért fordulnak elő ennyire gyakran technikai gondok a McLaren háza táján: „Keményen nyomjuk, ezért.”

A francia úgy véli, hogy bár Kanadában, ahol a végsebesség kiemelten fontos, nagyon nehéz dolguk lesz, ezt követően a legújabb fejlesztések meghozhatják eredményüket: „Továbbra is erőltetjük a dolgokat, minden versenyen előrelépünk. A következő futamok teljesítményére nagyobb rálátásunk van, és biztató a helyzet: úgy gondolom, hogy Kanada nehéz lesz, Ausztriától kezdve viszont minden jobb lehet.”

 

A MEEX különleges akciójának köszönhetően most mindössze 9990 forintért látogathat ki a Magyar Nagydíj három napjára mindenki, aki érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik. Az ajánlat részleteiről itt olvashatsz részletesen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: