DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Még mindig nem vonzó az F1 a Red Bullnak

Az energiaitalos csapat, ha a 2013-ig tartó formát nem is, de a tavaly megszokottat idézte a Monacói Nagydíjon. Ennek ellenére továbbra is vallják, komoly gondok vannak a sporttal – elmondásuk szerint eddig sem az eredmények jelentettek problémát.

A szezon első versenye után a Red Bull máris kiszállással fenyegetőzött, a nemrég még négy egyéni és négy konstruktőri világbajnoki címet szerző csapat szenvedett az évad első öt futamán, hatodiknál jobb helyen egyszer sem értek célba, problémáikat pedig a rendre meghibásodó Renault motorok tetézték. Azt lehetne várni, hogy Kvjat és Ricciardo negyedik-ötödik helye Monacóban enyhített a csapat levertségén, a vezetőség azonban továbbra sem felejtette el a sérelmeket.



„Nemcsak a versenyképességünket illető okok miatt aggódunk a Formula-1-ért” – mondta a Red Bull tanácsadója, dr. Helmut Marko a német Welt lapnak „A probléma komplex, és semmi köze sincs jelenlegi szereplésünkhöz. Nem vagyunk rossz vesztesek, a sport jövője miatt aggódunk.”

A Welt újságírója felhívta Marko figyelmét egy tanulmányra, amely szerint a Formula-1 vonzereje 100 országban közel 25 %-kal csökkent. „Aggódunk amiatt, hogy a sport nem olyan vonzó már, mint amikor csatlakoztunk.” Ami a versenyt illeti, a Mercedes motorfölényét illetően hozzátette: „Olyan, mintha egy nehézsúlyú bajnok és egy könnyűsúlyú vívna bokszmeccset.”

„Az elvünk az, hogy reménykedünk, várunk, és időt adunk azoknak, akik a változásért felelősek. Ez minden, amit tehetünk.” Abban azonban nem bízik túlságosan, hogy a helyzet számukra kedvezően fog megváltozni. „A tulajdonosokkal való találkozókon mindig eredmények nélkül váltunk el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: