DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone: Rosberg rosszat tesz az üzletnek

A Német Nagydíj kihullását felhozva az F1 ura a német pilótákat kritizálta a Monacói Nagydíjon Hamilton ellenében. Rosberg megvédte a becsületét: őt nem Lewisnak hívják.

Bernie Ecclestone arról beszélt, mennyivel jobb piac a Formula-1 számára Nagy-Britannia, mint Németország, miközben a sportágat Lewis Hamilton sokkal jobban képviseli a két német élversenyzőnél, Nico Rosbergnél és Sebastian Vettelnél – tette mindezt úgy, hogy a formula1.com-nak Rosberggel közösen adott interjút.

„Amint a Német Nagydíj törlése mutatja, Németország egy szörnyű piac a Formula-1 számára” – mondta Ecclestone Monacóban, még mielőtt a német páros 1-2-es győzelmet aratott volna. „Ezzel ellentétben Lewis Hamilton egy hős az Egyesült Királyságban. A britek szeretik a Formula-1-et. Sebastian szintén nem tesz sokat az F1-ért. Az emberek fel sem ismerik őt az utcán.”



Hamilton viszont – legalábbis Ecclestone szemében – megdolgozik azért, hogy bárki felismerje, aki legalább időnként bulvárlapot vesz kezébe. „Továbbra is úgy gondolom, hogy Lewis a legjobb világbajnokunk hosszú-hosszú idő óta. Az élet különböző útjait sikerül megízlelnie: vörös szőnyeg, divat, zene. Ez nem a te hibád” – fordult Rosberg felé „vagy az övé. Ti ketten egyszerűen nagyon más karakterek vagytok. Amikor F1-ről van szó, akkor hatalmas Lewis-rajongó vagyok, mert kiválóan népszerűsíti a sportot. Tisztán szakmai szempontból – bocsánat, Nico, hogy ezt kell mondanom – te nem vagy annyira jó az üzletem számára.”

De Rosberg sem azért ült Ecclestone mellett, hogy szótlanul tűrje, bármit mondjon róla. „Várj egy percet. Ezt erős kijelenteni. Bernie a kereskedelmi jogok tulajdonosa, ezért minél nagyobb társasági ember a bajnok, neki annál jobb. Még szép. Én is szoktam gondolni a sportunkra, és ki akarom venni belőle a részem, de a saját módomon. Én Nico vagyok, és nem Lewis” – mondta a bajnokság második helyezettje.

„Erősebben hangzik, mint kellett volna” – vallotta be Ecclestone. „Sajnos a német rajongók nem állnak az oldaladon. Igaz, hogy én is szívesebben versenyeznék, mint vörös szőnyegeken pózolnék Hollywoodban. Hála istennek nem is ez a munkám. Viszont a csapatfőnököknek is jobban ki kellene emelkedniük. Vegyék le Toto Wolffról a mercedeses inget, és küldjék le az utcára. Senki sem fogja felismerni őt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: