DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo a harmadik helyet siratja

Az ausztrál F1-es pilóta két tizedet veszített legjobb körében, és úgy véli, hogy a Mercedesek mögött végezhetett volna - negyedik helye így is idei legjobbjának minősült.

Daniel Ricciardo sepangi eredményét állította be a negyedik pozícióval, mégis rettentően csalódott volt az időmérőt követően, hiszen úgy véli, minden adott volt ahhoz, hogy a Mercedes mögé lője be Red Bull-Renault-ját. „Úgy tűnik, szerencsétlen vagyok” – idézte az ausztrált a Motorsport.com. „Harmadiknak kellett volna lennünk, ez egyértelmű, és nem amiatt nem lett meg, hogy elfékeztem volna magam, vagy valami hasonló.”



„Egyszerűen nem kezdtem elég gyorsan a körömet, mivel félreértettük egymást a csapattal, az egyes kanyar előtt így már két tizedes hátrányba kerültem. A végén pont ennyi hiányzott, ami azért szomorú, hogy egy tiszta kört dobtunk el ezzel. A jó eredmény könnyen nagyszerű lehetett volna, de megpróbálok rakétaként elindulni holnap. Ez a legutolsó hely, ahol szívesen adnál át a másiknak egy rajtpozíciót.”

De nem csak ezzel akadt baja Ricciardónak, a hűvös idő sem játszott a kezére. „Számomra a szenvedésről szólt az időmérő, különösen a Q3-ban, hiszen nagyon meg kellett erőltetnem magam, hogy munkára fogjam a gumikat. Két bemelegítő kört is futottam, de az abroncsok egyszer sem tűntek optimális tapadásúnak. Úgy gondolom, hogy ha még többet hoztunk volna ki belőlük, versenyképesebbek lennénk, úgyhogy ez számít most a gyengeségünknek.”

Az ausztrál csalódottsága ellenére reméli, hogy fel tudja venni a versenyt Sebastian Vettellel. „Jó helyzetben vagyunk a támadáshoz, kockázatot fogunk vállalni. Természetes, hogy a pontszerzés remek lenne, de inkább a harmadik helyet választanám. A negyedik hely nem igazán hoz izgalomba. Azon leszünk, hogy így legyen – a stratégia itt egy kiállással itt mindig trükkös, de lehet, hogy néhány esőcsepp felkavarja az eseményeket. Ha így lesz, biztosra veszem, hogy ki fogom használni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: