DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo a Ferrarik közé vágyik

A Red Bull versenyzője nem tartja elképzelhetetlennek az olaszok legyőzését. A minimális elvárás részéről az, hogy a Williams előtt végezzen. Bízik benne, hogy szombatra jobb időjárás lesz jellemző.

A Monacói Nagydíjon tavaly dobogóra álló ausztrál pilóta harmadik helyen zárta az első szabadedzést. A másodikat lényegében elmosta a fél óra után megérkező eső, az eddig a pontig megfutott, a legjobbtól 2,5 másodperccel elmaradó gyorsköre csak a 16. helyezésre volt elegendő. A Red Bull eddig minden futamon pontot szerző pilótája optimistán várja a hétvége további történéseit.

„Azt hiszem, erős volt” – utalt napjára a motorsport.com-nak. „Jól sikerült kezdenünk. Nem tűnik úgy, hogy bármilyen nagyobb gond lenne az autóval. Úgy gondolom, többé-kevésbé ott vagyunk, ahol kell. A Mercedest leszámítva elég szoros a helyzet. Nyilván továbbra is a Ferrarinál az előny, de egy tökéletes kvalifikációval talán ketté tudjuk választani őket. Ne értsenek félre, a Ferrari elé kerülni továbbra is nagy eredmény lenne, de itt bármi megtörténhet, ez nem lehetetlen. Legalább a Williamst le kell győznünk. A Toro Rosso     ismét erősnek tűnik.”



A 25 éves pilóta panaszkodott az alacsony pályahőmérsékletre, reméli, a versenyhétvége további részében kedvezőbb körülmények fognak uralkodni. „A gumifelmelegítés egészen rossz volt ilyen hidegben, remélem, kicsit többet fog sütni a nap szombaton, máskülönben jó pár körre lesz hozzá szükség az időmérőn. Talán folyamatosan kint kell majd lennünk” – mondta Ricciardo.

Csapattársa, a 7. és 5. pozícióban záró Danyiil Kvjat a részben átalakított pályára is felhívta a figyelmet. „Az újraaszfaltozás kissé simábbá tette az aszfaltot, a változások az uszoda kijáratánál pedig megfelelőek. Holnap szünnap lesz, azután szombaton remélhetőleg jobb idővel kezdünk újra” – ismételte meg Ricciardo kívánságát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: