DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Briatore: Változtatni kell, mielőtt kikapcsolják a tv-t

A korábbi csapatvezető szerint a sportnak gyors változtatásokra van szüksége. „Ez a mostani nem F1” – mondta a cirkusztól ütközésbotránya miatt eltiltott olasz, aki a pénzjutalmak szétosztását is megreformálná.

A fordulatosnak és izgalmasnak nem kifejezetten nevezhető Spanyol Nagydíj sokaknál kiverte a biztosítékot: míg Malajzia után azt lehetett hallani, ismét van verseny a Formula-1-ben, a kritikusok most már ennek teljes hiányáról beszéltek. Közéjük tartozik Flavio Briatore, a Renault egykori csapatvezetője is.

„A Formula-1-nek változtatásra van szüksége, mert ez a mostani nem az az F1, amelyet mi ismerünk. Csak egy versenyre lenne szükség. Az F1 a versenyzésről szól, pillanatnyilag pedig, amint tudjuk, nincs verseny. Üzemanyag-spórolás, gumikímélés van. Ezen változtatni kell, mégpedig gyorsan” – mondta a 65 éves Briatore a motorsport.com-nak.



„A versenynek egy 60 körös kvalifikációnak kellene lennie, a világ legjobb versenyzőivel. Ilyen egyszerű. Véleményem szerint erről kellene szólnia a nagydíjaknak. Az alapján, amit olvastam, sokan egyetértenek velem. Változtatni kell, még azelőtt, hogy az emberek kikapcsolják a tv-t” – folytatta Briatore, aki nemcsak a futamokon, de a kereskedelmi háttéren is változtatna. „Természetesen a pénzt egyenlően kellene elosztani a csapatok között, ez kritikus kérdés. Ha továbbra is a gazdagoknak adnak pénzt, akkor még gazdagabbá válnak, míg a szegények még szegényebbé.”

Az Alonso és Schumacher élversenyzői pályáját is beindító szakember azt is kifogásolja, hogy az új generációs autók fizikálisan nem fárasztják ki eléggé pilótáikat. „Emlékezhetnek Ayrtonra, Nigelre, Fernandóra és másokra is, akik miután versenyeket nyertek, ki voltak fulladva, teljesen megsemmisültek. Most olyan, mintha épp leugrottak volna sétálni a parkba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: