DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Ricciardo: Magabiztos vagyok, versenyezni akarok

Az ausztrál a Miami Nagydíjat követően alig várta, hogy újra autóba ülhessen: a sprintfutamon elért eredménye visszaadta az önbizalmát, így tovább szeretne bizonyítani.

A Miami Nagydíj sprintfutamán szerzett negyedik helye felélesztette a tüzet Daniel Ricciardóban: a Visa Cash App RB versenyzője annak ellenére, hogy a vasárnapi versenyen ismét elveszettebbnek tűnt a hetedikként célba érő Yuki Tsunodához képest, az előkelőbb helyezéséből merít erőt. Az Emilia-romagnai Nagydíj csütörtöki sajtónapján így felelt az ausztrál arra a kérdésre, hogy visszanyerte-e az önbizalmát a két héttel ezelőtti versenyhétvégén:

„Izgatottan jöttem ide, jelenleg nagyon élvezem a versenyzést. Miami egy különös hétvége volt – az elején a kimagasló teljesítmény, majd a futam teljesen másként alakult. Próbálok a jó eredményembe kapaszkodni, remek volt látni a boldog arcokat a garázsban. Vissza szerettem volna már térni a versenyzéshez – mindig jó, ha van egy szabad hétvégéje az embernek, azonban jelenleg az autóban szeretnék ülni. Jó itt lenni.”



Így fogalmazott arról, hogy sikerült-e ráéreznie VCARB 01-esre: „Szerintem már tudom, mi kell ahhoz, hogy megfelelően tudjam vezetni ezt az autót, jól érzem magam benne. Persze, vannak még kétségeim, főként a szombati időmérőkön szoktak előjönni. Nem tudom mindig tökéletesen összerakni a köröket, ez pedig könnyen egy Q1-es kieséshez vezethet. Itt tartunk most, a mezőny is elképesztően szoros – azonban jól érzem magam az autóban, magabiztos vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: