DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 12. szerda
F1

Norris még mindig harmadik helyre sorolja a McLarent

A Miamiban aratott győzelme ellenére úgy érzi a brit F1-es pilóta, hogy még többet kell előrelépniük, hogy rendszeresen felvehessék a harcot a Ferrarival és a Red Bull-lal.

Másfél héttel ezelőtt karrierje első Formula-1-es futamgyőzelmét aratta Miamiban Lando Norris, köszönhetően egyfelől a biztonsági autós fázis számukra tökéletes időzítésének, másfelől pedig annak, hogy a fejlesztésekkel telepakolt McLaren amúgy is a leggyorsabb volt a versenynapon.

A brit pilóta szerint ráadásul az újítások akár még jobban működhetnek a hétvégi imolai fordulón, de sok más tényező is szerepet játszhat abban, hogy mire lehetnek képesek:

f1-norris-miami-mclaren



„Úgy vélem, jobban passzolunk Imolához, valószínűleg kicsit a fejlesztések is. Imola alapvetően a sikeresebb pályáink közé tartozott számunkra csapatként és nekem versenyzőként is. Úgy gondolom, határozottan tettünk egy lépést előre. De amennyire tudom, más csapatoknak is lesznek itt fejlesztései, szóval nem akarunk elébe menni a dolgoknak” – mondta el Norris a Formula.hu jelenlétében az Emilia-romagnai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Elmondtam már, hogy biztosak vagyunk benne, hogy tehetünk lépéseket előre. De azt is mondtam, hogy nem leszünk ott minden hétvégén. Akkor a hatodik helyen haladtam, és mindig őszinte vagyok, örömmel kimondom, hogy szerencsém is volt a biztonsági autóval, hogy a stratégiánk tökéletesen működött.”

„De néha így alakulnak a futamok. Nemcsak azért lettem első, mert én voltam a leggyorsabb a pályán, de én is voltam a leggyorsabb. És úgy vélem, ez volt az első biztató jelünk, amiből aztán valami több sült ki.”

f1-mclaren-redbull-miami-1

Több kell a Ferrari és a Red Bull ellen

Norris ugyanakkor hangsúlyozta, hogy további fejlesztésekre van szükségük a két rivális élgárda elleni folyamatos küzdelemhez: „Többre van szükségünk ahhoz, hogy rendszeresebben harcolhassunk a Ferrarival, és rendszeresebben a Red Bull-lal. De a csapat nagyszerű munkát végzett. Szépen előreléptünk, és remélhetőleg a jövőben még érkeznek dolgok. Ezekre van sűrűbben szükségünk.”

Amikor arról kérdezték a britet, hogy a Miamiban látottak és az újítások fényében hova sorolná jelenleg az erősorrendben a McLarent, Norris tömören válaszolt: „Harmadikak vagyunk. Továbbra is harmadikak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: