DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 12. szerda
F1

Hamilton elmondta, kit választana utódjául

A szezon végén a Mercedestől a Ferrarihoz átigazoló hétszeres F1-es világbajnok egyértelművé tette, ki mellett döntene Toto Wolff helyében.

Február elején jelentették be, hogy Lewis Hamilton a 2024-es idény végén elhagyja a Mercedest és jövőre immár a Ferrari színeiben fog versenyezni a Formula-1-ben. Azóta az egyik legérdekesebb pilótapiaci kérdés, hogy vajon kivel pótolja a hétszeres világbajnokot a csapat 2025-től, és erre mostanáig sem kaptunk választ.

A sajtóban potenciális jelöltként emlegetett versenyzők közül többnek is eldőlt már a sorsa, így például Fernando Alonso és Alexander Albon is hosszabbított az Aston Martinnal, valamint a Williamsszel. Ugyanakkor a két fő esélyes még mindig elérhető: a Ferraritól épp Hamilton által kiszorított Carlos Sainz, valamint a Mercedes saját neveltje, az elmúlt hetekben többször is F1-es autót tesztelő Andrea Kimi Antonelli.

f1-hamilton-imola-day0-mercedes



A jelek egyre inkább arra utalnak, hogy Toto Wolffék a 17 éves olaszt szemelték ki maguknak – hosszú távon legalábbis biztosan –, hiszen Miamiban az is napvilágot látott, hogy valaki kérelmet nyújtott be az FIA-nak azért, hogy Antonelli a 18. születésnapja előtt már rajthoz állhasson – jóllehet, a Mercedes tagadta, hogy ők siettetnék a Formula-2-ben szereplő ifjonc debütálását.

Mindenesetre most Antonelli egy újabb pártfogóra talált, méghozzá épp Hamilton személyében. Ugyanis amikor a hétvégi Emilia-romagnai Nagydíj csütörtöki médianapján arról kérdezték a britet Imolában, hogy Sainzot szeretné-e az utódjának, a 39 éves pilóta hamar inkább a fiatal olasz mellett tette le a voksát:

„Úgy gondolom, Carlos nagyszerű versenyző, szóval bárhova is megy, pozitívumot jelentene a csapata számára. Hogy őszinte legyek, ötletem sincs, mik Toto tervei, de szerintem egy fiatal szerződtetése lenne a megfelelő lépés. Ha az én feladatom és szerepem lenne ez, én valószínűleg Kimit választanám” – idézi Hamilton szavait a PlanetF1.com portál.

Antonellit egyébként nemcsak a Mercedes, hanem az általuk erőforrással ellátott Williamsnél is esélyesnek tartják egy 2025-ös ülésre – sőt, ha megtörténik az idény közbeni beültetése, az náluk fog bekövetkezni Logan Sargeant helyén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: