DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Manor felkészültebben érkezik Európába

A kiscsapat vezetője, John Booth kulcsemberek érkezéséről számolt be, és örül neki, hogy a 2014-es autó idei szabályok szerint módosított változata már úgy működik, mint elődje.

Újabb előrelépést várnak a Manornál az európai idény kezdetét jelentő Spanyol Nagydíjon – noha a középmezőnnyel való keveredés még mindig a távolabbi célok között szerepel, John Booth csapat szerint fontos volt három üresen tátongó, egyébként kulcsfontosságú pozíció betöltése, így bizakodva kezdhetik el a felzárkózást.



„Malajziára már harcra készek voltunk, de három fő is hiányzott rendkívül fontos pozíciókból” – mondta Booth a Motorsport.com-nak. „Barcelonára azonban megtaláltuk az arra alkalmas embereket, így minden eddiginél felkészültebben indulunk útnak. Versenyzés közben nem lehet ilyen dolgokra gondolni, ezért néha jó leülni a srácokkal a gyárban.”

Booth nem csak a csapatlétszám növekedése miatt is örült, hanem elégedettségét fejezte ki az autó teljesítményével kapcsolatban is. Mint ismert, a gárda nem tudott új autót fejleszteni a szezonra – és lehet, hogy nem is fog –, így a 2014-es gép módosított változatával állnak rajthoz az idei év versenyein. A csapatfőnök szerint a kissé lebutított és leszorítóerejét vesztett autó már majdnem ugyanúgy teljesít, mint elődje. „Elégedettek vagyunk azzal, ahol állunk. Az autó tempója már csaknem egyforma a tavalyihoz képest, még az alacsonyabban lévő orr-rész ellenére is, ami elméletileg csökkentette a leszorítóerőt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: